Windows 7 aktivasyon kırıldı!

Windows 7 de kendisinden önceki Windows'ların kaderini paylaştı. İşte korsanların son hareketi...

Windows 7 aktivasyon kırıldı!

Hackerlar Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'nin ürün aktivasyonunu atlatmanın yolunu buldular. Bu sayede bedavaya yasadışı kopyalar elde edebiliyorlar.

Digital Life'ın aktardığına göre bu hack ile her iki işletim sistemini de ürün etkinleştirme anahtarına gerek kalmadan kullanmak mümkün.

Bu crack, Windows Vista'dakine benzer bir şekilde çalışıyor. Vista'daki crack de Microsoft yazılım güncellemesiyle ortadan kaldırılana kadar korsanlar arasında yaygın kullanım bulmuştu.

Konuyla ilgili olarak konuşan Microsoft sözcüsü "Durumun farkındayız ve bu sorunu çözmek için halihazırda çalışıyoruz" dedi. Ayrıca şirket, kullanıcılara kopya Windows kullanımından kaçınmalarını, satın aldıkları ürünlerin de orijinal olup olmadığını kontrol etmelerini istedi. Korsan yazılımın zararlı yazılım içerebileceğini de hatırlatmayı ihmal etmediler.

Ürün etkinleştirmeyi nasıl atlatıyor?

Ürün etkinleştirmeyi nasıl atlatıyor?
Windows 7'nin bütün korumalarını atlatıyor

Bu yılın başlarında Dell, HP, Lenovo ve MSI bilgisayarlarda çalışan bir OEM Windows 7 Ultimate ürün anahtarı, bir Çin forumunda paylaşılmıştı. Windows Genuine Advantage kontrolünü atlatarak birden çok bilgisayarda aynı anahtarı kullanmak da mümkündü.

Bu yeni hack, sppcompai.dll'yi bypass ederek ürün aktivasyon ve lisanslama uygulamaları olan Windows Activation Technologies (WAT), Software Protection Platform (SPP) ve Software Licensing Client (SLC) teknolojilerini atlatıyor.

Hackerlar sistemin kayıtlı olmadığını ya da deneme sürümünün sona erdiğini belirten uyarıları da kapatıyor. Bu crack'in sorumlusu olarak gösterilen hata ise, Microsoft'un kullanıcılara hata yapmaları durumunda detayları girebilmeleri için pek çok imkan sunması oluyor. Kullanıcıların hatalı uyarılarla karşılaşmaması ve mağdur olmaması için tasarlanan aktivasyon mekanizması bu şekilde korsan kullanıma imkan tanıyan bir açık haline geliyor.

Okuyucu Yorumları