Windows 7 arka kapısı: Var mı? Yok mu?

Windows 7 ile ilgili şok iddia: Win 7 yüklü PC'lere rahatça sızan davetsiz konuklar kim?

Win 7'ye şok suçlama!

Uzun süredir varlığını sürdüren bir komplo teorisi, Microsoft'un Windows sürümlerine özel arka kapılar yerleştirdiğini iddia ediyor.

Amerikan devletinin ulusal istihbarat örgütü olan National Security Agency (NSA) iddialara göre bu arka kapılardan bütün Windows yüklü bilgisayarlara girebiliyor. Bu arka kapıların amacının NSA ve benzeri istihbarat örgütlerinin ve güvenlik güçlerinin kullanımı için yerleştirildiği iddiaları reddedildi.

Bu iddialar NSA bilgi güvenliği direktörü Richard Schaeffer, Amerikan Senatosu'nda yeni işletim sistemi Windows 7 üzerinde Microsoft ile birlikte çalıştıklarını resmen söyleyince tekrar ortaya çıkmıştı.

Bu komplo teorilerini reddeden Microsoft, Windows 7'ye herhangi bir arka kapı yerleştirilmediğini, tam aksine NSA ile birlikte güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

NSA'nın yeni görevi

NSA'nın yeni görevi
NSA; Apple, RedHat, Sun ile de güvenlik önlemleri alıyor

Henüz çok bilinmese de NSA'nın tek görevi bilgi toplamak değil. NSA'nın gittikçe önem kazanan yeni rolü, bilgi güvenliğinin korunması. Amerika'da yetkili devlet organları, internette artan ticareti ve para sirkülasyonunu göz önüne alarak, ekonomiyi güvence altına almak için uygulamaların güvenlik standartlarına uyması yolunda çalışmalarını arttırdı.

NSA ile ortak çalışmalarını açıklayan Microsoft "Microsoft Windows 7'ye arka kapılar yerleştirmedi ve yerleştirmeyecek. Burada bahsi geçen çalışmalar Security Compliance Management Toolkit kapsamındadır" dedi. Bahsi geçen Toolkit geçtiğimiz ay yayınlandı.

NSA sadece Microsoft ile değil, Apple, Sun ve RedHat ile de ürünlerin güvenliğinin arttırılması yönünde çalışıyor.

Okuyucu Yorumları