Windows 7 artık her yere girecek!

En yeni Windows 7 sürümü ile tanışın: Windows 7, bu sürümle birlikte hemen her yere girebilecek...

Windows 7 her yere girecek!

Windows Embedded Business Unit'ten Kevin Dallas, Silikon Vadisi'nde Windows 7 Embedded'ı duyurdu.

Windows 7'nin Embedded yani gömülü sürüm sonunda çıktı. Microsoft'un en başarılı işletim sistemi artık neredeyse akla gelebilecek her türlü elektronik cihazda kullanılabilecek.

Geliştiriciler yeni bir televizyona ya da taşınabilir cihaza Windows 7 Embedded kurup, istedikleri şekilde optimize ederek hızlı açılan, güçlü özellikler sunan bir platforma kavuşabilecek. Bu platform üzerinde Microsoft teknolojileri ile hızla ihtiyaç duydukları uygulamaları kullanabilecek, geliştirebilecek.

Normal bir Windows'un aksine kurulmayan, cihaza gömülü olarak gelen bu işletim sistemi türü, donanıma ve amaca göre özelleştirilerek performans açısından yüksek oranda optimize edilebiliyor.

Benzin pompasına bile Windows 7!

Benzin pompasına bile Windows 7!
Televizyonlar, mobil araçlar ve dahası

Çoklu dokunmatik arayüz, hareketler, içeriğe göre davranan uygulamalar, güç tasarruflu uygulama geliştirme imkanı, sayısız Windows API'si geliştiricilerin hizmetinde.

Internet Explorer 8, Windows Media Player 12, Remote Desktop Protocol 7, Silverlight 3, .net Framework 3.5 SP1 gibi teknolojileri barındıran ve yeni teknolokileri de barındıracak olan bu platform ile seçenekler geniş.

Gelişmiş uydu alıcılar, televizyonlar, yakıt pompaları, hizmet noktaları, oyun cihazları, ev otomasyon sistemleri, endüstriyel kontroller, akıllı cihazlar, multimedya internet araçları, kiosklar, dijital imza, mobil servis noktaları, çok amaçlı yazıcılar, ağa bağlı multimedya cihazları ve hafif istemciler Windows 7'nin sunduklarından yararlanabilecek.

Microsoft, Windows 7 Embedded'ın tercih eden OEM'lere para kazandıracağını vurguluyor ve pazarın 4 yıl içinde 40 milyon üründen 360 milyon ürüne çıkacağını hesaplıyor.

Okuyucu Yorumları