Windows 7: Beta sürüm MP3'lere zarar veriyor

Windows 7'nin ön sürümlerini denemeden önce bir kez daha düşünün, çünkü MP3'leriniz yutulabilir...

Win 7 MP3'leri yutuyor!

Windows 7'nin ön sürümlerini kullananların dikkatine: İşletim sisteminin 6956 ve 7000 numaralı ön sürümleri MP3 dosyalarını yutuyor. Bu derlemelerden birini kullanan kişilerin yaptığı şikâyetler doruk noktasına ulaştı.

Durum şundan ibaret: Güncel Windows 7 ön sürümlerinde bulunan bir hata MP3 dosyalarının ilk saniyelerinin kesilmesine yol açıyor. İlk zamanlarda bu hataya sebep olarak Windows 7'de bulunan WMP12 gösterilse de durumun daha vahim olduğu ortaya çıktı. Hangi medya oynatıcısını kullanıyorsanız kullanın MP3'lerinizin ilk birkaç saniyesi kesilmeye başlıyor. Bu hatayla karşılaşan kullanıcıların yüzlerce MP3 dosyasının giriş kısmı kesildi.

Bir Microsoft çalışanının Neowin forumunda açıkladığına göre hata, 16 KB'dan daha fazla başlık (header) verisine sahip MP3 dosyalarının meta bilgileri düzenlendiğinde ortaya çıkıyor. Yeni meta dosyasının yazımı sırasında dosyanın giriş kısmının üzerine yazılıyor ve böylece MP3 dosyasının ilk birkaç saniyesi ortadan kayboluyor.

Beta yayınlanmadan yaması geliyor!

Beta yayınlanmadan yaması geliyor!

Windows Explorer veya WMP12 üzerinden yapılan meta bilgisi değişikliğinde de sorun ortaya çıkabiliyor. Baş kısımları silinen MP3'ler dinlenilmeye elverişli olsa da kaybolan kısmın geri getirilmesi mümkün değil.

Şu sıralar Microsoft çalışanları sorunu doğruladı ve kısa bir süre sonra halka açılacak beta sürüm olan Windows 7 build 7000 için bir yama hazırlanıyor.

CHIP Online Yorumu:
Çoğu kez unutulsa da bu altın kuralın değeri bir kez daha ortaya çıktı: Ön-sürüm (alfa, beta, RC) yazılımları denemeden önce tüm verilerinizi mutlaka harici bir diske yedekleyin. Zira bu tip durumlarda ortaya çıkacak olan sonuçlardan dolayı kimseyi sorumlu tutamazsınız. Keza bu tip yazılımların sözleşmelerinde dâhi bu kural vurgulanmaktadır. Uygun çözüm sunulana kadar Windows 7'yi yine de denemek isteyenlere son uyarı: Verilerinizi yedekleyin!

Okuyucu Yorumları