Windows 7: Build 7057 Release Candidate 1 mi?

Sızan sızana: Hergün yeni bir Windows 7 sürümünün ortaya çıkmasına alıştık ama bu seferki çok önemli

Yoksa Win 7 RC1 bu mu?

Windows 7'nin yeni bir derlemesi dosya paylaşım ağlarına sızdı. 7057.0.x86fre.winmain.090305-2000 tam derleme uzantısına sahip olan işletim sistemi 5 Mart 2009'da tamamlandı ve Release Candidate 1 (RC1) olarak tanımlanıyor.

Windows 7'nin kullanıcı sözleşmesinde (EULA) uygun ibare mevcut: "Microsoft Windows 7 Operating System Release Candidate 1". Bu derlemenin cidden işletim sisteminin çıkması beklenen tek RC sürümünün olup olmadığı henüz açıklanmadı. Analistlere göre Microsoft ancak Nisan ayında ilk ve tek RC1 sürümünü halka açacak.

Microsoft, Windows 7'de yeni ve değiştirilmiş özellikler de sunuyor. Mesela Kullanıcı Hesabı Denetiminde (UAC) yapılması gereken rötuş bu derlemede uygulamaya konuldu. Aynı zamanda birçok duvar kağıdı, değiştirilmiş bir oturum açma/kapama ekranı ve kullanıcı hesaplarını kişiselleştirmeye yarayan yeni resimler diğer yenilikler arasında yer alıyor.

Microsoft bu senenin başında Windows 7'nin beta sürümünü halka açmıştı. Geçen süre zarfından işletim sistemi beta-sürüm olmasına rağmen yüzde 0,2'lik bir pazar payına ulaştı.

Galerimizde Build 7057'den alınmış taze görüntüleri görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları