Windows 7 bütün dünyada tanıtıldı

Microsoft'un dünya çapındaki Windows 7 tanıtımları nefes kesti: Tokyo, Londra, Paris ve dahası..

Dünya'da Windows 7 rüzgarı!

Yazılım devi Microsoft için soluksuz uzun bir çalışma temposu sona erdi, ve resmi olarak Windows'un Son işletim sistemi Windows 7 satışları tüm dünyada startına verildi. Geliştirme sürecinden beri tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve rekorlar kıran Windows 7 , henüz raflarda yerini almasından (satışa geçmeden) öncesinde bile kullanıcıların gösterdiği ön siparişler ile rekora doğru koştu diyebiliriz.

Dünyanın çeşitli merkezlerinde gerçekleştirilen Windows 7 Lansmanları hiç kuşkusuz ayrı bir populer hava kattı Windows 7 için. DirectX 11 - Geliştirilmiş Windows Search - Windows Touch / Multi Touch Eylemler, Internet Explorer 8 - Windows Media Player 12 - Performans - Görsellik ve daha bir çok üstün özellikleri,30'a yakın büyük ülkede yetkilileri, Dünya'nın bazı büyük merkezlerinde Microsoft'un büyük liderleri bizzat Windows 7 'yi tanıttı.

'' Peki kimdi bu büyük isimler ? '' derseniz; Microsoft başkanların'dan (President, Windows and Windows Live Division) Steven SİNOSFSKY Tokyo'da , Windows stratejilerinden sorumlu yetkilisi (Corporate Vice President, Windows Platform Strategy) Mike NASH Beijing'de (Çin) , Steve Guggenheimer Dubai'de , Jean-Philippe Paris'te , Hamburg'da Jon DeVaan , Başarılarıyla göz dolduran Julie Larsen Londra ayağında, ve tabiki en önemli lansmanın gerçekleştiği New York City deki sahnede, Microsoft şefi (CEO) Steve BALLMER vardı.

Steve Ballmer ve Wndows 7

Steve Ballmer ve Wndows 7
Steve Ballmer yine şakalarla doluydu

Microsoft - Windows Team kadrosu ve üst düzey hemen hemen tüm Redmond - Seattle yetkililerinin iştirak ettiği bu konferansa beklenenin bir o kadarı ilgi vardı. Alışık olduğumuz uzun konuşmaların olduğu konferans'lardan ziyade, ürün tanıtımının daha aktif olarak zamana hakim olduğu bir konferans oldu. Açılış konuşmasını (Microsoft - Windows VP-CFO)Tami RELLER in yaptığı konferans'ta, Steve BALLMER i sahneye davet eden , 5 yaşındaki Kyle oldu.Ballmer , Kyle ile konuşup şakalaştıktan sonra ,ona Windows 7 işletim sistemi kurulu bir bilgisayar hediye etti.

Steve BALLMER , efektif olarak Windows XP - Windows Vista -den sadece yol haritası imasını üzerinden , direkt olarak Windows 7 ile ilgili teknik detaylarını ve sistemin dikkat çekici bilindik özelliklerini hakkında bilgiler verdi. Windows 7 oldukça başarılı bir çalışma ürünü olduğunu, geliştiricilik sürecinde sistemi test eden tüm kullanıcıların raporlarını dikkate aldıklarını , olabildiğinin en iyisinde çalışmalarda bulunduklarını ve bu yönde kendilerine daha sağlıklı kararlar aldırtan tüm deney kullanıcılarına teşekkür etti.

''Ortaklarımızla birlikte daha esnek , gelişmiş ve piyasa değerlerini koruyan yazılım meydana getirdik '' diye altını çizdi. Bu konuşmaların ardından, Microsoft - Windows Consumer Marketing VP , Brad BROOKS söz aldı, ve gerek izleyenlere gerekse orda bulunan tüm katılımcılara muhteşem bir görsel sunum yaşattı.

Ve kapanış!

Ve kapanış!
Windows 7 TV özellikleriyle de ilgi çekti

Windows 7 de, Resim , Müzik , Video Animasyon uygulamalarını,Bir başlangıç sayılan ve çığır açması beklenen dokunmatık uygulamalar, konferansın en dikkat çekici halini aldı. Brooks , HP marka HD ekran üzerinden , dokunmatık olarak HD TV özelliğini interaktif kanallarla çoklu seyir zevki yaşatacak özellikleride ekranlarda yaşattı, HD Satellite Receiver sayesinde de aktarım uygulamalarını ve diğer pratik uygulamaları sözlü görsel bir şekilde tanıttı.

Sahneyi tekrar devralan Ballmer , yeni ürünün daha bunlarla sınırlı olmadığını,tanıtımın devam edeceğini belirterek, 3000 Bilgisayar Mühendisi , 50.000 Partner , 8 Milyon müşteri, ve 300 Milyon kurulmuş sistem ile meydana getirilen Windows 7 ,önemli özellikleri meydana getirilip bırakılmayacağını, bu yeni özellikler için üstün nitelikte kullanıcı memnuniyetlerini sağlamaya çalışacaklarını da ifade etti.Espirilerine alışık olduğumuz Ballmer bu sefer gafını , '' Mike Neredesin , Nereye Kayboldun, sıra sende '' diye espirisiyle tanıtım için ,sözü Windows'un başarılı Ekosistem geliştirici liderlerinden olan ,Mike ANGUİLO ya bıraktı. Mike standında zamanı çok iyi değerlendirircesine, kısa öz fakat önemli ayrıntılar ile bu çalışmanın başarısını en iyi şekilde tanıttı. Bu tanıtım esnasında Ballmer , Mike nin yanına gelerek üstün nitelikteki bu etkili anı şaşkınlıkla izlediği gözlerden kaçmadı.

Mike kurulu Windows 7 sistem üzerinde Desktop - Notebook - PSX -Oyun meraklıları için geliştirilmiş ve destekleyen ürünlerini, muhteşem netlik kazandıran grafik kartlarını, Dünya PC devlerinin dokunmatık ekranlarını birer birer tanıttı.Stand'taki tanıtımın ardından Konferans Steve BALLMER in kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Bu haber okurlarımızdan Turkish Developer tarafından gönderilmiştir.

Okuyucu Yorumları