Windows 7 çabuk unutuldu!

Microsoft, sadece 1-2 ay önce göz bebeği olan Windows 7'yi arkadan vurmaya devam ediyor!

Windows 7 çabuk unutuldu!

Windows 8'i kısa bir süre önce piyasaya süren Microsoft, Windows 7'yi hızla geride bıraktığının işaretlerini vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde DirectX 11.1'in Windows 7'ye gelmeyeceğini belli eden şirket, Windows 7 için ikinci bir hizmet paketi yayınlamayı da düşünmüyor.

DirectX 11.1, DirectX 11'in üzerine çok büyük yenilikler getirmese de en son grafik işlemcilerinden faydalanmak için ve stereoskopik 3D için gerekli. Ancak Microsoft, DirectX 11'i Windows 8'den başka bir işletim sistemi için sunmayı düşünmüyor.

Bunun yanında The Register'ın ismini belirtmediği çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, daha önce buradaki haberimizde söylediğimiz gibi, Windows 7 için ikinci bir hizmet paketi de yayınlanmayacak. Dahası Microsoft'un önceki işletim sistemleri için Xbox Music uygulamasını da sunmayacağı söyleniyor. Windows Phone 8 kullanıcıları, Windows 8'de hoş bir arayüz üzerinden medyalarını görüntüleyip eşitleyebiliyorlar. Windows 7 için sunulan Windows Phone uygulaması ise sadece gerekli işlevleri içeren, daha basit bir uygulama. Windows 7'ye geleceği söylenen Internet Explorer 10 ise hala sadece önizleme sürümü olarak sunuluyor.

Windows 7, 2015 yılına kadar Microsoft tarafından desteklenecek. Yani 2015 yılına kadar güvenlik güncellemeleri ve diğer güncellemeler ücretsiz olarak sunulacak. 2020 yılına kadar sürecek olan uzatılmış destek ise güvenlik güncellemelerini ücretsiz olarak, diğer onarımları ücretli olarak almaya izin verecek. Ancak Microsoft, yeni uygulama ve hizmetlerinde şimdiden Windows 8'e ağırlık vermeye başlamış görünüyor.

Okuyucu Yorumları