Windows 7 çıkınca Vista ne olacak?

Windows 7 için geri sayım devam ediyor. Peki ama yeni Windows çıkınca Vista'ya ne olacak?

Vista'ya ne olacak?

Windows 7'nin piyasaya çıkması için artık çok uzun bir süre kalmadı. Pek çok kullanıcı yavaş yavaş hazırlıklarını Microsoft'un yeni çıkacak işletim sistemi için yapmaya başladı bile. Ama peki Windows 7 çıktığında, bir önceki işletim sistemi Windows Vista'ya ne olacak? Microsoft bile Vista'nın geleceğinden pek umutlu değil.

Öncelikle Microsoft, Vista için Nisan 2012'ye destek vereceğini açıkladı. Yani Vista'nın nereden baksanız yaklaşık 3 yıl daha ömrü var. Müşterilerin olası taleplerini göz önünde bulundurmak zorunda olan Microsoft, Vista'dan XP'ye geri dönmek isteyen kullanıcıların, benzer şekilde Windows 7'den de Vista'ya geri dönmek isteyebilecekleri varsaymak zorunda. Bu yüzden Vista desteğinin yakın zamanda kesilmesi söz konusu değil.

Fakat Microsoft, Vista konusuna biraz daha gerçekçi bakıyor ve bu geri dönüş talebi ile karşılaşacağını pek tahmin etmiyor. Hatta Microsoft ürün yöneticileri grubu başkanı Mike Nash; "Uzun zamandır ilk defa yeni çıkardığımız bir işletim sistemi, kullanıcıların var olan donanımlarında bir önceki sistemden daha iyi çalışıyor" diyerek, Vista kullanıcılarının Windows 7 ile daha raht edeceklerini açıkladı. Görnüşe göre Windows 7 çıktıktan sonra Vista'yı pek özleyen olmayacak. Bu durumda Microsoft için geriye bir tek Windows XP hayranlarının beklentilerini karşılayabilmek kalıyor.

Okuyucu Yorumları