Windows 7 çıktı, IE tartışması bitmedi

Onlar bile sıkıldı: Win 7'nin tarayıcı seçim ekranı kabak tadı vermeye başladı. İşte kanıtı...

Win 7 çıktı, tartışma bitmedi

Microsoft'un popüler tarayıcısı Internet Explorer'ı işletim sistemi ile birlikte dağıtıyor olmasının yol açtığı tartışmalar bir türlü gündemden düşmüyor. Avrupa Birliği ve Microsoft arasında uzun süren görüşmeler sonucunda ortaya çıkan çözüm önerileri, sektördeki pek çok rakip firmayı tam olarak tatmin etmekten uzak.

Tartışmalara Internet Explorer davasında birinci dereceden dahil olan üç büyük firma Mozilla, Opera ve Google'ın yanı sıra Microsoft'un diğer platformlardaki rakipleri de dahil oluyor. Aralarında Oracle, IBM ve Red Hat gibi dev firmaların bulunduğu ECIS grubu, Microsoft'un önerdiği işletim sisteminin ilk kullanımında tercih edilen tarayıcının seçilip kurulması önerisinden tatmin olmadılar.

Tüm bu firma ve grupların ayrı ayrı görüş bildirmesi ve şikayetlerinden artık Microsoft'la en başta ters düşen AB de sıkılmaya başladı. Avrupa Komisyonu üyesi Neelie Kroes: "Bazı insanlar asla %100 tatmin olmuyor. Microsoft'un önerisi bizce güzel bir çözüm ve biz destekliyoruz. Bir iki ufak detay var ama bunlar kolaylıkla çözülebilecek şeyler" diye konuştu.

Okuyucu Yorumları