Windows 7'de bir devrin sonu!

Birçoğumuzun Windows 7 macerası onunla başlamıştı; ve şimdi hep birlikte bir devrin sonunu izliyoruz

Windows 7'de bir devrin sonu!

Uzun zamandır beklenen an geldi ve Windows 7 Release Candidate sürümünde büyük kısıtlama 1 Haziran itibarı ile başladı.

Windows 7'nin RC sürümünün kullanımı Türkiye'de hala oldukça yaygın olmasına karşın gittikçe azalıyor. 15 Şubat ile başlayan süreç devam ediyor.

Kullanıcıla 15 Şubat'ta ilk uyarılar ile karşılaşmıştı. 1 Marttan sonra ise işletim sistemi kendisini her 2 saatte bir kapatmaya başlamıştı.

Bu süreçte son adıma geldik ve daha önceki haberimizde bahsettiğimiz 1 Haziran sonrası durum, Windows 7 RC kullanıcıları tarafından yaşanmaya başlandı...

1 Haziran sonrası süreç

1 Haziran sonrası süreç
Deneme süres bitiyor

Ücretsiz olarak sunulan test sürümü Windows 7 RC kullananların bilgisayarları her 2 saatte bir otomatik olarak kapanıyordu. Bu kapanma esnasında veriler kaydedilmiyor. Peki 1 Haziran ile birlikte ne geldi? Arkaplan görsellerinin yerine siyah bir masaüstü çıkıyor ve kullanıcılar resmen korsan uyarısı alıyor.

Windows 7 satın alanların upgrade yani yükseltme yapmaması, temiz kurulumu tercih etmesi tavsiye ediliyor. Microsoft RC sürümünün tam sürüme yükseltilmesinin sorunlara yol açabileceğini belirtiyor.

Hala hazır değilsenin Windows 7 Enterprise'ın 90 günlük deneme sürümünü deneyebilir, ya da Windows 7 Professional'ı internet tarayıcı içerisinden biraz yavaş da olsa test edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları