Windows 7'de bu da olmalıydı!

Yıllardır işletim sistemini şişiren ve kullanıcıyı uğraştıran önemli bir eksik Win 7'de var...

Windows 7'de bu da olmalıydı!

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın iPhone Configuration Utility yazılımını, kendi güncelleme sistemi üzerinden Windows kullanıcılarına isteseler de istemeseler de yüklemeye çalışması büyük tepki çekti.

iPhone'u olmayan kullanıcılar için tamamen işe yaramaz olan bu yazılım, Windows'u çöplük haline getiren sayısız yazılımdan sadece biri. Sadece Apple mı? Bilgisayarlara kurulan yazılımların her birinin ayrı ayrı güncelleme ayarları var ve bazıları sormadan, gizli gizli işler çeviriyor.

Araç çubukları gibi rahatsız edici eklentiler bir yana, gereksiz güncelleme ve özellikler ile Windows şiştikçe şişiyor. Oysa Windows 7 ile birlikte bu güncellemeleri yönetecek bir araç olsa işler böyle olmazdı.

Her yazılım kafasına göre davranmamalı...

Her yazılım kafasına göre davranmamalı...

Tecrübeli kullanıcılar gizli ve arka planda çalışan yazılım, güncelleme ve kurulumlara aman vermese de, kullanıcıların büyük çoğunluğu için işleri kolaylaştıracak bir araç gerekiyor.

Kısacası, yazılımların bilgisayarlara ne indirdiğini, ne yapıtığını takip edecek, kullanıcıya kontrolü baştan verecek dahili birWindows aracına ihtiyaç var. Böylece iPhone'u olmayanların gereksiz yere buna destek sunan bir yazılım ya da güncellemesi ile bilgisayarlarının şişirilmesine, daha bu yazılımlar kurulmadan engel olunabilir.

Baştan engellemek, sonradan temizlemeye çalışmaktan çok daha iyidir.

Okuyucu Yorumları