Windows 7'de ilk hafta nasıl geçti?

Windows 7 yükseltmesi, kurulumu, donanım ve sürücü uyumluluğu vaat edileni verdi mi? İşte cevabı...

Windows 7'nin ilk haftası!

Microsoft, Windows 7'nin resmi çıkışının ardından olumlu değerlendirmelerle iyi günler geçiriyor. Kullanıcılar Windows 7'ye geçerken ve olumlu rüzgarlar eserken her şey güllük gülistanlık değil.

Windows 7'nin çıkışında bazı beklenmeyen sistem hataları oldu. Üstelik hala halledilmesi gereken ufak da olsa uyumluluk sorunları var. Bazı Windows Vista kullanıcıları, daha önceki haberimizde Windows 7'ye yükseltme esnasında bilgisayarlarının sonsuz bir yeniden başlatma döngüsüne girdiğini belirtiyor.

İlk olarak Microsoft'un forumunda kullanıcılar tarafından dile getirilen bu sorun oldukça ilginç. Kullanıcılar, geçişin üçte ikilik kısmında takılma yaşayabiliyor ve sistem Windows 7'ye geçişte başarısız olduğunu ve Vista'yı geri getireceğini belirtiyor. Ama bu gerçekleşmiyor ve bilgisayar tekrar Windows 7 kuramaya kalkıyor. Bunun sonucunda da az evvel bahsettiğimiz döngü başlıyor, ama bitmiyor.

Öğrenci sürümü sorunu çözüldü

Öğrenci sürümü sorunu çözüldü
Windows 7'nin öğrenci sürümünde sorunlar çıktı ve çözüldü bile

Microsoft bu sorunu çözmek için kullanıcılardan daha fazla bilgi almaya çalışıyor. Bu oldukça ciddi bir sorun.

Bu olayın ardından öğrenci sürümüyle ilgili sorunlar yaşandı. Microsoft'un öğrenciler için sunduğu 30 dolarlık Windows 7 sürümü herkesi imrendiriyor. Bu sürüm özel bir site üzerinden indirilerek kullanılıyor. Ancak bazı öğrenciler indirdikten sonra sorun yaşadıklarını bildiriyor.

Ortaya tek bir sorun değil, tam 4 farklı sorun çıkıyor. Windows 7 kurulumu esnasında takılma yaşanıyor ve indirilen dosyalar bozuluyor. Sorunlardan ikisi 32 bit işletim sisteminden 64 bit işletim sistemine geçmeye çalışanların başına geliyor. Microsoft kendi forumlarında bu sorunların çözümlerini yayınladı.

Uyumluluk ve sürücülerde bir hafta

Uyumluluk ve sürücülerde bir hafta
Sürücüler ve yazılımlar önceden olmadığı kadar sorunsuz

Donanım uyumluluğu ve sürücü desteği Windows 7'nin en güçlü yanlarından. Windows Vista çıktığı zaman özellikle tarayıcı ve yazıcılarla uyumluluk sorunları yaşanmıştı. Microsoft da bunun tekrarlanmasını önlemek için bu donanım sürücülerini hazırlayan üçüncü parti üreticileri daha iyi iş yapmaya zorlamıştı. Microsoft artık sürücüleri daha ince ve sık eleyerek onaylıyor.

Windows 7'yle dahili donanımda değil ama harici bazı donanımla hala çeşitli uyum sorunları yaşanabildiği kaydediliyor; ancak bu konuda şikayet sayısı çok düşük. Microsoft, Windows 7 ile sürücü ve donanım uyumluluğu konusunda oldukça başarılı olmuş gibi görünüyor.

Satışlar iyi gidiyor, reklamlar tuttu, hisseler yükseldi. Ortaya çıkan sorunlar da büyük ölçüde giderildi, giderilmeyenlerin de çözümü aynı hızda bulunursa her şey yolunda gitmeye devam edebilir. Kısacası ilk hafta sonunda Windows 7 Microsoft'u da kullanıcıları da memnun etti.

Okuyucu Yorumları