Windows 7'de korkunç gerçek!

Microsoft Windows 7'nin yayılma hızından mutlu; ama işin içinde korkunç bir gerçek var...

Windows 7'de korkunç gerçek!

Yeni gelen raporlara göre Microsoft Windows 7'nin hızlı yayılmasının arkasında korsanın büyük payı var.

Yapılan araştırmalar özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde korsanın inanılmaz yaygın olduğunu ortaya koyuyor. Rusya'da ve Doğu Avrupa'da korsanın yaygın olduğu zaten malum bir bilgi; ancak istatistikler oldukça ilgi çekici.

Windows 7'nin pazar payını bir haftalık sürede öncekine göre yüzde 40 arttırması Microsoft'u memnun etti. Daha piyasaya çıkmadan yüzde 1.91 kullanım oranına sahip olan Windows 7, yüzde 2.66'ya rekor sürede çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde yüzde 3.48 ile zirve yapan Windows 7 payı, toplam yüzde 82'lik inanılmaz bir artış yaşadı.

Windows 7 kullanımında ilk 25 ülke içerisinde 17 tanesi Doğu Avrupa veya eski Sovyetler Birliği ülkelerinden oluşuyor. Slovenya'da bilgisayarların yüzde 7.8'inde Windows 7 kurulu. Litvanya yüzde 6.5, Romanya yüzde 7, Litvanya yüzde 6, Rusya yüzde 4.1 oranında Windows 7 kullanıyor.

Ama bu istatistikler genel korsan kullanım oranları karşısında hiç bir şey değil...

İnanılmaz korsan oranları! İşte o rakamlar...

İnanılmaz korsan oranları! İşte o rakamlar...
Business Software Alliance korsana karşı

Business Software Alliance (BSA) endüstri tarafından desteklenen bir anti-korsan oluşumu. Korsan kullanım konusunda araştırmalar yapan, eğitim veren ve çeşitli faaliyetlerde bulunan BSA'nın en son araştırması da bu veriler ışığında Windows 7'nin yaygınlaşmasında bu korsan kullanımın büyük rol oynadığını ortaya koyuyor.

Mayıs 2009 raporlarına göre, hatta 2008 raporlarına göre bu bölge tam bir korsan yatağı. Sadece Doğu Avrupa da değil, Orta Avrupa da korsan açısından zengin. Korsan kullanımda bazı ülkeler gerçekten inanılmaz düzeylerde. Slovenya'da korsan oranı yüzde 47 ile oldukça şaşırtıcı bir seviyede. Litvanya, Romanya, Letonya ve Rusya sırayla yüzde 54, yüzde 66, yüzde 56 ve yüzde 68 ile daha da şaşırtıcı bir düzeyde.

Sonuç itibariyle Microsoft'un en son işletim sistemi Windows 7 yaygınlaşıyor yaygınlaşmasına ama bunun büyük bir kısmı da Microsoft'un kasasına girmiyor.

Okuyucu Yorumları