Windows 7'de unutulan 7 harika işlev

Win 7'yi ne kadar iyi bilseniz de, bu harika işlevlerinden bazılarını çoktan unutmuş olabilirsiniz!

Windows 7'de unutulanlar...

Windows konusunda üzerinize olmadığını düşünüyorsunuz. Ancak yine de unuttuğunuz bazı işe yarar Windows işlevleri olabilir. İşte Windows'da en sevdiğimiz 7 işlev ve bu işlevlerle yapabilecekleriniz:

Görev planlayıcı

Windows'un Görev Yöneticisi ile sıkıcı, tekrarlayan işleri belirli zamanlarda otomatik olarak çalıştırabilirsiniz. Bir program başlatmaktan e-posta göndermeye ve çeşitli koşullar altında çalışan karmaşık kodlara hem basit, hem de karmaşık görevler oluşturabilirsiniz.

Sistem geri yükleme

Bazen bir sürücü veya program yüklediğinizde, Windows'unuz eskisinden daha sorunlu bir hale gelebilir. Bu durumda Sistem Geri Yükleme aracını çalıştırarak sisteminizi bu programı yüklemeden önceki haline aynen döndürebilirsiniz. Araç, sadece kayıt defterinin belirli bölümlerini ve sistem dosyalarını geri yüklüyor, ancak küçük hataları geri almakta birebir.

Dosyalarınızı organize edin

Windows 7'nin Kitaplıklar özelliği, sisteminizdeki birden fazla klasörü tek bir klasörde birleştirerek organize edebiliyor. Örneğin sisteminizdeki üç farklı müzik klasörünü "Müzik" kitaplğı altında toplayabilir, tüm müzikleriniz aynı klasördeymiş gibi onlara bu kitaplık üzerinden erişebilirsiniz.

Ev grupları, sıçrama listeleri ve diğerleri

Ev grupları, sıçrama listeleri ve diğerleri

Ev grupları

Ev grupları, birkaç bilgisayar arasında sıkça erişim ihtiyacı duyduğunuz bir dosyayı paylaşmak için en iyi yoluy sunuyor. Tüm yapmanız gereken, Başlat menüsünü açıp "Ev grubu" yazarak Ev grubu oluşturma sihirbazını çalıştırmak. Artık paylaşmak istediğiniz kitaplıkları seçebilirsiniz.

Sıçrama listeleri

Görev çubuğunuzdaki her uygulama, kendisine ait bir sıçrama listesine sahiptir. Bir sıçrama listesine erişmek için görev çubuğundaki bir simgeye sağ tıklayın. Açılan menüde örneğin Word ile son açılan belgeleri göreceksiniz. Chrome'a sağ tıkladığınızda bu menüden gizli gezintiyi başlatabilir, Winamp'da medyanızı denetleyebilirsiniz.

Kaynak İzleyicisi

Windows'un Görev Yöneticisi, birkaç küçük ve faydalı grafik sunuyor. Ancak Kaynak İzleyicisi adındaki araç, işlemciniz, belleğiniz, diskiniz ve ağ kullanımınız hakkında çok daha fazla bilgi sunuyor. Aracı başlatmak için Başlat menüsünü açarak arama çubuğuna Kaynak İzleyicisi yazabilirsiniz.

Güvenilirlik İzleyicisi

Güvenilirlik İzleyicisi, tüm uygulamaların ve Windows'un hata mesajlarını ve diğer önemli bilgileri kaydediyor. Bu sayede bir hatanın ilk olarak ne zaman ortaya çıktığını bulabilir, sorunun nedenini daha kolay ortaya çıkarabilirsiniz.

Aracı çalıştırmak için Başlat menüsünü açarak "güvenilirlik geçmişini görüntüle" yazmanız ve Enter'a basmanız yeterli.

Okuyucu Yorumları