Windows 7'den alınacak dersler!

Win 7 iyi olabilir ama onun da hataları var: İşte Windows 8'in Win 7'den alması gereken dersler...

Win 7'den alınacak dersler!

Windows XP'nin başarısını yakalayabilen ve Windows Vista'nın sunduğu yenilikleri optimize bir şekilde kullanıcıların bilgisayarlarına taşıyan Windows 7 çok önemli bir işletim sistemi.

Önümüzdeki yıllarda yaygınlık kazanacak ve XP gibi piyasa payının büyük kısmına sahip olacak olan bu işletim sistemini eninde sonunda yeni bir Windows işletim sistemi izleyecek. Şimdilik Windows 8 denilen bu işletim sistemi üzerinde çoktan çalışmaların başlamış olması gerekiyor.

Peki Windows 7, XP'nin yerini alırken Windows 8 nasıl başarılı olabilir? Bu yeni işletim sisteminde hangi özelliklerin yer alması gerekiyor, kullanıcılar ne düşünüyor?İnternet sitelerinde, bloglarda ve forumlarda alınan görüşler temel bazı isteklere işaret ediyor. İşte bunları derledik...

NTFS'den daha iyileri var!

NTFS'den daha iyileri var!
Daha hızlı daha güvenli

Microsoft geçtiğimiz günlerde exFAT dosya sistemi hakkında bir duyuru yapmıştı. Bu format hızlı ve kullanışlı olmasına karşın, daha ziyade taşınabilir cihazlara yönelik.

Windows'ta kullanılan NTFS oldukça güçlü olmasına karşın artık ondan çok daha güçlü teknolojiler var. Örneğin ZFS denilen dosya sistemi kullanıldığında partisyonlar ve farklı sabit diskler anlayışı işletim sisteminde ortadan kalkıyor. 3 Adet 500'lük sabit disk takan kullanıcı 3 tane ayrı sabit disk görmüyor, otomatik olarak 1.5TB'lık bir alana sahip oluyor.

Tek avantajı alanı birleştirmesi değil. Hata kontrolü çok iyi çalışıyor, veri güvenliği ve yedeklemesi konusunda sayısız yenilik var, dosya sayısında, boyutunda, bağlantılarda ve klasörlerde limitler yok ve süper hızlı!

Windows Explorer ve Registry

Windows Explorer ve Registry
Kayıt defteri temizlik yazılımlarına gerek kalmasın

Windows Explorer da elden geçirilebilir. Klasör ayarlarının unutulmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Windows Explorer pencerelerinde de sekmeler kullanılabilir. Veya Google Chrome OS gibi tarayıcı tarzı bütünleşik bir kullanıcı arayüzü sunulabilir. Elbette bu oldukça tartışmalı bir konu.

Windows Explorer, başlat menüsü ve görev çubuğunda da tamamen özelleştirme ve kişisel şablon yükleme seçenekleri getirilebilir. Ama bu bilgisayar kullanmayı yeni öğrenenler için zorluklar getirebilir. Standart bir arayüz düzeni öğrenmeyi ve kullanmayı kolaylaştırıyor.

Klasör ayarlarının unutulmasından bahsetmişken, kırık bağlantılar ve sistem hatalarının kaynağı olan Windows Registry, yani kayıt defteri de değişebilir. Uygulamaları aktarmak zor ayrıca kayıt defterindeki bozulmalar can sıkıcı. Yeni bir kayıt defteri türü, Windows'taki sorunların çoğunu çözebilir.

Okuyucu Yorumları