Windows 7'den Apple'a büyük darbe!

Windows 7 ile birlikte gelecek olan Windows Media Player, bir Apple klasiğini yerle bir edebilir...

Win 7 Apple'ı da vuracak!

Her alanda Apple ile büyük bir rekabet içinde olan yazılım devi Microsoft, Windows 7 ile birlikte Apple'ın bugün için yaygın olarak kullanılan QuickTime uygulamasına büyük bir darbe vuracak gibi.

Engineering Windows 7 blog sayfalarında yer alan bilgiye göre, Windows 7 ile birlikte kullanıcılara sunulacak olan yeni Windows Media Player'a dahil edilecek özellik sayesinde, artık kullanıcılar Windows Media Player ile de .mov formatındaki dosyaları seyredebilecek ve herhangi bir üçüncü parti yazılıma ihtiyaç duymayacak. Böylece kullanıcıların .mov formatındaki dosyaları çalıştırabilmesi için sistemlerine kurduğu QuickTime yazılımına da ihtiyaç kalmayacak.

Kamerası olan birçok kullanıcının QuickTime ve benzeri üçüncü parti bir yazılıma artık ihtiyaç duymayacağını dile getiren Microsoft'un Program Yönetici Yardımcısı Chaitanya Sareena, bilgisayarlarında sinema ya da film fragmanları izlemek isteyen kullanıcıların da artık VLC Player ya da QuickTime gibi yazılımları kullanmalarına gerek olmayacağını kaydetti.

Okuyucu Yorumları