Windows 7 eski bir Pentium II'de çalışır mı?

Windows 98 döneminden kalan eski bir Pentium II sisteme Windows 7 yüklenir mi? Şaşırtan cevap burada

Pentium II ve Windows 7!

Windows 7'nin netbook'lar üzerinde çok iyi çalıştığını ve oldukça mütevazi sistem kaynağı gereksinimlerine sahip olduğunu öğrendik. Ancak netbook'lardan çok daha zayıf donanımlarda çalışan Windows 7 bütün kullanıcıları şaşırttı. Ne tür bir donanımda mı? 266MHz Pentium II ve 96MB RAM ile!

Windows 98 çalıştıracak güçte bir bilgisayar Windows 7'yi çalıştırabiliyor. İnternet forumları deney yapan ve bunların sonuçlarını paylaşan kullanıcılarla dolup taşıyor. İçlerinde 900MHz Celeron kullananlar da var ve oldukça iyi çalıştığını bile söylüyorlar. Bu konuda bir heyecan dalgası var. Donanım meraklıları bu tür testlerle oldukça eğleniyorlar.

Elbette ki Windows 7'nin bu kadar zayıf donanımlarda çalışması, bu sistemlerde günlük pratik kullanıma uygun bir performans verdiği anlamına gelmiyor. Çok zayıf sistemlere kurulabilse de kullanımda pratik bir fayda sağlayamaz. Bununla birlikle birkaç senelik bilgisayarlarda sistem gereksinimleri yüksek olmayan güncel yazılımları çalıştırabilmek için Windows 7 iyi bir seçenek olacak gibi görünüyor.

Siz de denemelerinizi CHIP Online forumlarında paylaşın...266MHz Pentium II ve 96MB RAM

Okuyucu Yorumları