Windows 7 hala Windows 8'den hızlı büyüyor!

Microsoft'u başlat menüsünü geri getirmeye iten şey, Windows 8 hakkındaki bu gerçekler olabilir mi?

Windows 8 için acı gerçek!

Windows 8'in çıktığı günden bu yana Microsoft'un beklediği hızda kabul görmediği bir gerçek. Eski Windows başkanı Steven Sinofsky'nin Windows 8'in ilk senesinde zorlanabileceği, ancak sonrasında tüketiciler tarafından tercih edileceği tahminleri de tam olarak gerçekleşmiş değil. Bunlar ise bir önceki işletim sistemi olan Windows 7'nin hala Windows 8'den daha popüler olduğu anlamına geliyor.

Statista'nın Net Applications'ı temel alarak oluşturduğu grafik, Microsoft'un geleceğe yönelik platform stratejisini yansıtan, en azından bunu amaçlayan Windows 8'in bilgisayarların sadece yüzde 9.3'ünde kullanıldığını gösteriyor. Ekim 2009'da çıkan Windows 7, çıkışının 12 ay sonrasında Windows 8'e göre 2 kat daha fazla kullanım oranı elde etmeyi başarmıştı.

Windows 7'nin yüzde 10 kullanım oranını aşması sadece birkaç ay sürmüştü ve işletim sistemi, ilk senesinin sonuna doğru yüzde 20'ye yaklaşmıştı. Windows 8 büyümesini sürdürse de, bu daha yavaş gerçekleşti. Yeni işletim sisteminin yüzde 5'lik kullanım oranı kazanması 6 aydan daha uzun zaman aldı.

Windows 7 hala Windows 8'den hızlı büyüyor!

Microsoft için daha endişe verici bir istatistik ise Windows 8'in pazar payı yüzde 0.05 ile büyürken, Windows 7'nin yüzde 0.22 ile çok daha hızlı büyümesi. Yani Windows 8'nin satışlar, 4 senelik selefi tarafından geçilmiş durumda ve Microsoft'un Windows 8'in görünümünü Xbox ve Windows Phone'a adapte ediyor olması çok etkili olmuş gibi görünmüyor.

Elbette rakamlar Windows 8'in sonunun kötü olduğunu göstermiyor. Microsoft, Noel satışlarından umutlu ve Windows 8'in 2014'de bir sıçramayla girmesini bekliyor.

Okuyucu Yorumları