Windows 7 için farklı bir Firefox!

Firefox Windows 7 konusunda rakiplerinden geride kaldığını düşünüyor: İşte planlanan yenilik...

Windows 7 için Firefox!

Mozilla yeni Firefox sürümü için kullanıcı arayüzünü değiştirmeye hazırlanıyor.

Mozilla, rakiplerinden geri kalan arayüzden memnun değil. Bu yüzden mevcut menü çubuğunu çıkartacak. Çıkışı yaklaşan Firefox 3.6'da bir değişiklik olmayacak. Bunun yerine Microsoft Office'de kullanılan ve oldukça popüler olan Ribbon arayüzü, Mozilla'nın Firefox 3.7 sürümünde kullanılacak.

Windows Vista ile başlayan ve Windows 7 ile devam eden süreçte menü çubuğu da değişiyor. Office Ribbon, Paint ve Wordpad'de de kullanılıyor. Chrome ve Safari gibi internet tarayıcılar ve bir yere kadar Internet Explorer bu sorunu menü çubuğunu toparlayarak çözdü. İşlemler bir araya toparlanarak daha az yer kaplaması sağlandı.

Elbette bu değişikliğin tek sebebi Windows ile uyumlu bir görüntü yaratmak değil, bunda dizüstü ve netbookların piyasa payının artmasının önemli bir rolü de var. Küçük ekranlarda sörf alanı çok değerli.

Mozilla Firefox 3.7'nin 2010 Mart ayında çıkması bekleniyor. Windows XP'de, Linux'ta ve Mac'te menü çubuğu olduğu gibi kalacak. Bu değişiklik Windows Vista ve Windows 7 sürümlerinde yer alacak.

Okuyucu Yorumları