Windows 7 için servis paketi beklemeyin...

Yeni Windows sürümüne geçmek için ilk servis paketini bekleyenlerden misiniz? Bu haber tam size göre

Win 7 için SP1'i beklemeyin!

Microsoft, profesyonel kullanıcıları 8 yıllık Windows XP'den Windows 7'ye geçirmek için çalışmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan pek çok araştırma, bu profesyonel kullanıcıları bilgilendirmeye yönelik oldu. Biz de daha önceki bir haberimizde Windows 7'deki XP Mode'un güvenlik risklerini: Güvenlik devinden ağır Win 7 suçlaması, bir diğer haberde ise XP Mode'un güvenliğe kattıklarını: Windows 7 gerçekleri: Güvenli mi değil mi? sizlerle paylaşmıştık.

Microsoft, özellikle bağlantısını verdiğimiz ikinci haberde geçen önemli noktaları işaret ediyor ve Service pack öncesi Windows 7'nin güvenli olduğunu vurguluyor. Sadece güvenlik de değil; Windows Vista'ya geçmeyen kullanıcılara, Windows 7'nin performans açısından Windows Vista gibi değil de Windows XP gibi başarılı olduğunun altını çiziyor. Gerçekten de yapılan testler ve deneyen kullanıcıların tecrübesi Microsoft'un argümanlarını destekler nitelikte.

Servis paketi neden bu kadar önemli bir konu?

Servis paketi neden bu kadar önemli bir konu?

Microsoft'tan Gavriella Schuster geçtiğimiz günlerde "Beklemeye gerek yok! Windows 7'ye şimdi geçmeye başlayın!" dedi. Elbette iş yerleri bu tür değişimleri dikkatle değerlendiriyor ve büyük kararlar alırken ağır davranıyor.

İş yerlerindeki IT departmanlarının pek çoğunun geçişten önce bekleyeceğini ve işlerin nasıl gittiğini gözlemleyeceğini Microsoft da biliyor. Bununla birlikte bekle ve gör anlayışına karşı çıkıyor. Microsoft gerçekten kendine güveniyor ve XP'den geçiş vaktinin geldiğinin ısrarla üzerinde duruyor. Pek çok rakip işletim sistemi arasında Microsoft'un yeni ürünü Windows 7'nin başını ağrıtan sadece Windows XP oluyor. Microsoft kendi ürünüyle rekabet ediyor.

Peki Service Pack'i beklemeyi düşünenler, neden böyle düşünüyor? Haberimizin devamında...

Windows'un SP öncesi hali...

Windows'un SP öncesi hali...
Yılların eskitemediği Windows XP, popülaritesini Servis paketlerine borçlu

Önceki Windows sürümlerinde ilk servis paketi çıkmadan önce yaşanan güvenlik açıkları yüzünden kullanıcılar, özellikle de şirketlerin teknik bölümleri beklemekten yana. Gerçekten de pek çok firma Windows 7'ye geçme kararını vermiş durumda ve Windows 7'nin çıkmasını, üstüne ilk servis paketinin gelmesini bekliyor. Microsoft da bekleneceği üzere buna gerek olmadığını, Windows 7'nin daha önceki sürümlerin aksine ilk servis paketine ihtiyaç duymadan kullanılabilecek, piyasaya çıkar çıkmaz güvenli olacak bir işletim sistemi olduğunu belirtiyor, bunu araştırma sonuçlarıyla destekliyor.

Peki bu neden bu kadar önemli? Kullanıcılar eninde sonunda Windows 7'ye geçmeyecek mi? Mesele şu ki firmalar mevcut kontratları dolmadan geçiş yaparlarsa Microsoft rahat bir soluk alıyor. Anlaşmalar bittiğinde ise yeni anlaşmalar hem hukuki bir koşuşturma başlatıyor, hem de firmalar o arada rakip işletim sistemlerini değerlendirecek fırsat buluyorlar. Elbette profesyoneller için, büyük kurumlar için Microsoft ve Windows kolay kolay vazgeçilmez bir standart, ama rakiplerin varlığı da firmalar için Microsoft'la pazarlıkta bir koz halini alıyor. Özellikle de Linux'un varlığı...

Okuyucu Yorumları