Windows 7 istatistikleri kafa karıştırıyor...

İki farklı araştırma, Windows 7'nin geleceği için farklı şeyler söylüyor... Yoksa söylemiyorlar mı?

Hangisi doğru söylüyor?

CHIP Online'ı yakından takip edenler Windows 7'nin geleceği konusunda piyasa analistleri arasında birbirleri ile çelişen ön görüler bulunduğunu fark etmişlerdir. Bir haberimizde Windows 7'nin hızla yayılacağını ve piyasaya sadece birkaç yıl içerisinde ele geçireceğini aktarmıştık. Diğer bir haberimizde ise özellikle kurumsal müşterilerin Windows 7'ye temkinli yaklaştığını ve geçiş için acele etmeyeceklerini bildirmiştik.

Bu iki haberden hangisi doğru? Windows 7 için acele etmeyecek şirketlerin satışları azaltması mı yoksa Windows 7'nin hızla dünyayı ele geçireceği mi? Aslında bakarsanız yakından inceleyince bu iki raporun bir birileri ile pek de çelişmediğini görmek mümkün. Evet, özellikle kurumsal müşteriler yeni sisteme temkinli yaklaşacaklar ve çok acele etmeyecekler. Böylece 2010'un ilk yarısında sadece %34 civarı oranında Windows 7 kullanıcısı bulunacak. Fakat piyasada toplam 500 milyon Windows XP kullanıcısını olduğunu düşününce ve bu rakamın sadece %34'ünün Windows 7'ye geçeceğini hesaba katınca kısa sürede 170 milyon kişi yeni işletim sistemini kullanıyor olacak demek oluyor.

Bu rakamlardan çıkan sonuç; Windows o kadar yaygın ki temkinli bir yükseltme süreci bile 170 milyon kişinin Windows 7 kullanmaya başlayacağı anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları