Windows 7 kaç farklı sürüme sahip olacak?

Windows 7'nin kaç farklı sürüm olarak piyasaya sürüleceğinin ilk ipuçları ortaya çıktı...

Windows 7 kaça bölünür?

Microsoft'un farklı ihtiyaçlara sahip farklı kullanıcılar için, Windows işletim sistemlerinin değişik sürümleri piyasaya sürme alışkanlığını artık hepimiz gayet iyi biliyoruz. Örneğin Vista için Home Basic, Home Premium, Ultimate, Business ve Enterprise olarak 5 farklı sürüm piyasaya sürülmüştü. Peki şu anda milyonlarca kullanıcının betasını denediği Windows 7'nin kaç sürümle çıkartılacağını biliyor musunuz?

Aslında bu sorunun cevabı halen netlik kazanmış değil. Ancak buradaki haberimizde yayınladığımız ve Windows 7 Build 7025'e ait olduğu iddia edilen görüntüler aslında tüm bilgileri içerisinde taşıyor. Şu anda Microsoft'un sitesinden indirebileceğiniz Windows 7 sürümünün, Ultimate adını taşıdığı biliniyor. Ancak yandaki resme bakıldığında, diğer sürümlerle beraber Vista'da olduğu gibi yine 5 farklı sürüm olacak: Starter, Home Basic, Home Premium, Business ve Ultimate.

Görünüşe göre Starter oldukça sınırlı özelliklere sahip olacak. Home sürümleri ise Vista'da olduğu gibi en yaygınları olacağa benziyor. İhtiyaçları daha üst seviyede olan kullanıcılar içinse Business veya Ultimate daha kullanışlı olacak.

Okuyucu Yorumları