Windows 7 kavgası bitti!

Android ve iOS'un popüler uygulaması ve MS arasında yaşanan Windows 7 savaşı bakın nasıl sonuçlandı!

Windows 7 kavgası bitti!

Android'li cep ve tabletlerle birlikte iPhone ve iPad'lere masaüstü Windows 7'yi taşıyan uygulama OnLive Desktop'un geliştiricisi OnLive, bir süredir Microsoft ile sorunlar yaşıyordu. Sorunun temelinde ise, iki şirket arasında, Windows 7 lisansı konusunda yaşanan sorunlar yatıyordu.

OnLive Desktop kullanıcılarının korkulu bekleyişi, gelen yeni haberle birlikte sona ermiş gibi görünüyor. OnLive, Microsoft ile yaptığı görüşmelerin ardından, servisini Windows 7'den Windows Server 2008'e aktardı. Böylece, Windows 7 konusunda yaşan lisans sorunu da ortadan kalkmış oldu.

Peki bu geçiş, OnLive Desktop kullanıcıları için ne anlama geliyor? Aslında Windows 7 ve Server 2008, görünüşte birbirleriyle oldukça benzer iki işletim sistemi. Ancak Server 2008'e geçişle birlikte, artık el yazısı tanıma teknolojisini kullanamıyoruz. Çünkü bu yetenek, Windows 7'ye ait ve Server 2008 tarafından desteklenmiyor.

Yine de, OnLive Desktop'un yok olmasındansa, bu kadarlık bir kaybı kayıp saymamak gerek. En azından uygulama halen aktif ve sorunsuz bir biçimde kullanılabiliyor.

Okuyucu Yorumları