Windows 7 logosunun ressamı

Windows 7 ile ilgili anlatılmayan bir hikaye bu. İşte meşhur logonun çizeri ve çalışmaları...

Windows 7 logosunun ressamı

Daha önceki "Windows 7 duvar kağıtlarının fotoğrafçısı" haberimizde sizlere duvar kağıtlarının ve fotoğrafların hikayesini aktarmıştık. Şimdi de Windows 7 logosunun hikayesini paylaşıyoruz.

Windows 7'nin açılış ekranından, paketine, birbirinden güzel duvar kağıtları arasında yer alan ve işletim sistemiyle özdeşleşen resimlere Chuck Anderson imza attı.

Chuck Anderson, işe ortaokul yıllarında tabaka baskı yaparak başladı. Bir tişörtçüde çalışan Chuck, gündüz çalışırken geceleri de internet üzerinde tasarımlarıyla kendisine bir isim yapıyordu. NoPattern mahlasını kullanan Chuck zaman içerisinde büyük başarılara imza atarak Pepsi, Urban Outfiters, Reebok gibi büyük markalar için çalıştı. Lupe Fiasco'nun Food&Liquor albümünün kapağına imza attı. Bütün bu çalışmaların sonunda ve 24 yaşında Windows 7 çalışmalarını bütün dünyanın gözleri önüne serdi.

Chuck, Windows 7 tasarım ekibiyle birlikte çalıştı ve işe önce kağıt kalemle koyuldu. Daha sonra Wacom tablet ile Photoshop kullandı. İki parça resmin son halini bulması 4 aylık bir çalışma aldı. Masaüstü duvar kağıdından, ambalaja Windows 7 resimlerini galerimizde bulabilirsiniz. Biraz da dikkatle bu resimlerde küçük sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları