Windows 7'nin Avrupa bilmecesi çözülüyor!

Bir türlü cevabı bulunamayan "Avrupa'lı Windows 7" bilmecesi galiba bu sefer çözüldü...

Win 7 bilmecesi çözülüyor!

Microsoft'un Avrupa'da Windows 7 dağıtımında karşılaştığı problemlerin sonu gelmek bilmiyordu. Seçim ekranı hala tartışmalı olsa da Windows 7 E planlarını iptal eden Microsoft, paketleri ve fiyatlar konusunda da değişikliklere gitti.

Windows 7 E sürümü, Avrupa Birliği'nin anti-tekel yaklaşımı yüzünden yeni Windows sürümleriyle birlikte Internet Explorer'ın dağıtılmasının engellenmesi sebebiyle hazırlanıyordu. Internet Explorer olmadan gelecek olan bu sürüme internet tarayıcı seçim ekranı teklifiyle birlikte gerek kalmadı ve Windows 7 E iptal edildi.

Avrupa Birliği'ndeki kullanıcılar bu yüzden Vista'dan yükseltme yapamıyorlardı ancak artık bu durum da değişti. Örneğin İngiltere'de Windows Vista Home Premium'dan Windows 7 Home Premium'a geçiş paketinin ücreti 79.99 sterlin. Tam sürümünün fiyatı ise 149.99 sterlin. Microsoft daireler çizip durduğu Avrupa fiyatları konusunda böylece nihai kararını vermiş oldu ve dünyanın geri kalanında sattığı Windows 7 paketlerini Avrupa'da da sunacağını kesinleştirdi.

Önceden Windows 7 E'nin tam sürümünü sipariş eden kullanıcılar ise Windows 7'nin tam sürümüne sahip olacaklar.

Okuyucu Yorumları