Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!

Windows 7'yi aylardır kullanıyoruz. Peki ama en beğendiğimiz özellikler hangileri oldu?

Windows 7'nin bombaları!

Microsoft'un en son işletim sistemi Windows 7'yi aylardır kullanıyoruz.

Windows XP'nin ve Windows Vista'nın pazar payını hızlı bir biçimde ele geçiren Windows 7'nin başarısının ardında kurulur kurulmaz sorunsuz bir şekilde çalışması, yüksek performans sunması ve en son teknolojileri kullanması yatıyor.

Elbette işletim sisteminin arayüzü ve çalışma ortamının yeniden tasarlanmış olmasının da bu başarıda büyük payı var.

Windows 7'de en çok beğendiğimiz özelliklerden bazılarını bir araya getirdik...

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 1

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 1
Görev çubuğu artık çok pratik

Görev çubuğu ve sıçrama listeleri Windows 7'nin en kullanışlı özellikleri arasında yer alıyor.

Görev çubuğundaki bir tarayıcı sembolü altında açılmış olan bütün tarayıcı pencerelerini görerek hızla geçiş yapmak mümkün.

Sık kullanılan uygulamaları buraya sabitleyerek hızla kullanabilmek gün içerisinde oldukça vakit kazandırıyor. Ayrıca CTRL+sayı ile kısayol atayarak klavyeden daha da hızlı açmak mümkün.

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 2

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 2
Libraries yani kitaplıklar oldukça yararlı

Windows 7 ile birlikte gelen ve karışıklığı ortadan kaldırmakta etkili bir özellik olan Libraries yani Kitaplıklar dikkat çekiyor.

Bunlar gerçek klasörler değil, sanal klasörler. Yani aslında kısayol olarak kendi kategorilerine giren dosyalara kolayca erişim ve düzenleme imkanı tanıyorlar.

Bütün müziklerinizi burada müzik kitaplığı altında görmek ve örneğin Winamp ya da Windows Media Player gibi uygulamalara sürükle bırakla topluca eklemek çok kolay.

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 3

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 3
Windows XP Mode ile uyumluluk

Windows 7 altında Windows XP uygulamalarını kullanmak için ille de Windows XP Mode kullanmanıza gerek yok.

Uyumluluk seçeneklerinden ayarla da işi halledebilirsiniz. Ancak bazı eski muhasebe uygulamaları ve çeşitli programlar, en iyi Windows XP Mode altında çalışıyor.

Geriye dönük sıkıntıları gideren bu özellik üst Windows 7 sürümlerinde olmasına karşın ilk günden bu yana beğenimizi kazandı.

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 4

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 4
Masaüstü çok şık

Windows 7'de masaüstü de çok şık. Windows Vista'dan sonra bazı detaylar kısılmış olmasına karşın estetik olarak oldukça tatmin edici.

Temaların oluşturma süreci çok daha kolay hale getirilmiş, Paylaşmak, kurmak ve değiştirmek de daha kolay. Hala sorunlu temalar olsa da genel olarak Vista'daki kadar başa bela olmadıklarını söylemek yanlış olmaz. İstisnalar var ama nadir.

Windows masaüstüne sağ tıklayıp özelleştir seçeneğinden istediğiniz bütün renk ve görsel ayarlarını yapabilirsiniz. Buradan dilerseniz bir klasör içerisindeki duvar kağıtlarını seçerek rastgele değişmesini sağlayabilirsiniz.

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 5

Windows 7'nin kullanışlı özellikleri 5
Aero çok şık

Aero Snap ve Aero Peek özellikleri de aynı anda pek çok pencereyle çalışmayı çok kolay hale getiriyor.

Bir pencereyi tutup kenara sürükleyerek ekranı kolayca 2 pencereye bölebilirsiniz. Çok kolay, çok kullanışlı ve şeffaflık sayesinde masaüstündeki öğeleri de görmek çok kolay.

Şeffaf pencere kenarları sayesinde görsel olarak da hoşa giden bir manzara var. Windows+Space tuşlarına basarak, Aero Peek ile pencerenin arkasında ne var görebiliyorsunuz.

Daha da kolayı imleci görev çubuğundaki bir öğeye getirince ekrandaki diğer pencerelerin şeffaflaşması ve üzerinde durulan pencerenin ekrana gelmesi oluyor.

Okuyucu Yorumları