Windows 7'nin masaüstü araçları, Windows 8'de

Microsoft'un Windows 8'de öldürerek çoğumuzu üzdüğü bu minik araçları aynen geri getirin!

Windows 8'e geri döndüler!

Windows 8'de bizi canlı kutucuklarla tanıştıran Microsoft, en son ve güncel bilgileri bizlere yeni giriş ekranında, herhangi bir şeye tıklamadan gösteriyor. Windows 7 ve Vista'da kullandığımız masaüstü araçları ise Windows 8'de artık yok. Microsoft'un masaüstüne verdiği önemi giderek azalttığı açık, peki ya ama zamanınızın çoğu masaüstünde geçiyorsa ve bu masaüstü araçlarına ihtiyacınız varsa?

Canlı kutucukları masaüstünüze taşımanız mümkün olmuyor. Ancak bu yazımızda tanıtacağımız iki program ile Windows 7 ve Vista'daki masaüstü araçları işlevini aynen geri getirebileceksiniz. Bu araçlar, masaüstü araçlarını taklit etmiyor, elde edeceğiniz işlev, orijinaliyle aynısı olacak.

8GadgetPack

Masaüstü araçlarını yükleyebilmek için kullanabileceğiniz iki program var. Bunlardan bir tanesi olan ücretsiz 8GagdgetPack'i yükleme kolaylığı ve daha fazla araç içermesi nedeniyle biz daha çok beğendik.

8GadgetPack'i yükledikten sonra araçlardan oluşan tanıdık Windows Kenar Çubuğu'nu göreceksiniz. Araçların masaüstünüzde farklı bir konumda görünmesini istiyorsanız, onları kenar çubuğu üzerinden sürükleyip bırakabilirsiniz.


Masaüstüne sağ tıkladığınızda alıştığınız masaüstü araçları seçeneklerini göreceksiniz, aynı önceki Windows'larda olduğu gibi.

8GadgetPack içerisinde saatten takvime, yapışkan notlardan hava durumuna birçok araç bulmanız mümkün. CPU, pil, bellek, GPU, sabit disk kullanımını ve işlemleri izlemeniz için de araçlar mevcut.

8GadgetPack, masaüstünüzü verimli hale getirecek 45 farklı araçla oynamanıza izin veriyor.

İndirin: 8GadgetPack

Bir alternatif ve önemli bir uyarı

Bir alternatif ve önemli bir uyarı

Gadgetarian

Bir başka masaüstü aracı çözümü olan Gadgetarian, 8GadgetPack gibi aynı araç dosyalarını tanıyor ve aynı araç işlevlerini size sunabiliyor.

Bununla birlikte Gadgetarian'da avantajdan çok dezavantajlara rastladık. Örneğin Gadgetarian'ı bir yükleyiciyle yükleyemiyorsunuz, dosyaları C:\Windows\System32 klasörüne kendiniz kopyalamalı ve bir kodu yönetici olarak çalıştırmalısınız. Yükledikten sonraysa 45 yerine sadece 14 araca sahip oluyorsunuz.

İndirin: Gadgetarian

Daha fazla araç indirmek için

Microsoft, web sitesi üzerinden masaüstü araçlarını artık sunmadığından yazılımlarla beraber gelen araçlardan faydalanmanız veya onları üçüncü parti web sitelerinden indirmeniz gerekiyor. Araçlar, diğer programlar gibi bilgisayarınıza tam erişime sahip olduğundan onları sadece güvendiğiniz kaynaklardan indirmeli ve zararlı içerip içermediğini denetlemelisiniz.

Okuyucu Yorumları