Windows 7'nin RAM bilmecesi!

Windows 7'nin bellek kullanımı Windows XP ve Vista'dan daha mı kötü? İşte iddialar ve yanıtları...

Windows 7'nin RAM bilmecesi!

Devil Mountain Software yayınladığı raporlarda ve yaptığı açıklamalarda Windows 7'nin bütün RAM'i kullandığını ve performansı çok kötü etkilediğini iddia ediyor.

Bazı kullanıcılar da Windows XP, Windows Vista ve Windows 7'nin bellek kullanımına görev yöneticisinden kontrol ettiler. Windows 7 gerçekten de olan RAM'i kullanıyordu ve bu kötü performans iddialarının haklı olduğunu düşündüler.

İddialara göre bellek kullanımı fazla olunca sistem sabit diskte önbellek dosyaları oluşturmak zorunda kalıyor ve performans düşüyordu.

Ancak yapılan açıklamalar gerçekten bu kadar uzak olabilirdi. Daha önce de bu konuda haberler yapmıştık, ancak bu yanlış bilgilendirme üzerine işin aslını bir kez daha vurgulamak gerekiyor...

Windows 7 bu kadar RAM'i ne yapıyor?

Windows 7 bu kadar RAM'i ne yapıyor?
Cevabı basit, işleri hızlandırıyor

Windows 7 RAM'i zaten önbellekleme işlemi için kullanıyor. Eğer sistem belleği kullanmıyorsa, Windows 7 sık kullanılan uygulamaların bilgilerini otomatik olarak RAM'de önbelleğe atıyor.

Windows 7 bu sayede performansı körüklüyor ve olan sistem belleğinden maksimum performans sağlıyor. Sık kullanılan masaüstü işlemlerinin verilerini bu sayede çok hızlı çalıştırıyor.

Eğer bir uygulama RAM'e ihtiyaç duyuyorsa, bellekteki bu tür verileri silerek, hemen gereken verileri yüklüyor. Kısacası Windows 7 ne kadar çok RAM kullanırsa, sistem o kadar iyi performans veriyor.

Windows 7 Ultimate başta olmak üzere pek çok Windows 7 sürümüyle yaptığımız testlerde, 1 GB belleğe sahip sistemlerin bile çok iyi performans verdiğini kendi gözlerimizle gördük.

Kısacası iddialar Windows XP devrindeki anlayıştan kalma ve modern işletim sistemleri için kesinlikle geçerli değil.

Windows 7 ne kadar eski bir bilgisayarda çalışabilir?

Windows 7 yavaşlayarak hızlanıyor!

Okuyucu Yorumları