Windows 7'nin yıldızı 64 bit olacak!

Windows 7 betasını indirenlerin önemli bir kısmı 64bit'lik sürümü tercih etti. Bu ne anlama geliyor?

Windows 7 ve 64 bit...

Yazılım devi Microsoft'a yakın kaynaklara göre, ABD'de Windows Vista işletim sistemini bilgisayarlarına yükleyen kullanıcıların %25'lik bir bölümü Vista'nın 64-bit'lik sürümünü tercih etti. Peki bu ne anlama geliyor?

İşletim sistemlerinin 64-bit'lik sürümlerinin bilgisayarlara yüklenmesinin en büyük nedeni, bilgisayarlarda bulunan belleklerin kapasitesinin gün geçtikçe artması ve bellek fiyatlarının ciddi oranlarda düşüşe geçmesi. Sadece maksimum 3-3.5GB'lık bellek kapasitesini tanımlayabilen 32-bit'lik sürümlerin aksine 64-bit'lik Windows sürümleri, bilgisayarınızda bulunan bellek kapasitenizin tamamını tanımlayabilir; diğer bir deyişle 8GB RAM kullanan bir kullanıcı Windows'un 64-bit'lik sürümü sayesinde sisteminde bulundurduğu belleklerinden tam anlamıyla faydalanabilirken, diğer işletim sistemi sürümünde ise 4GB'ı aşan bellek kapasiteleri Windows tarafından algılanmıyor.

Windows 7'yi sistemlerine kuracak kullanıcıların büyük bir bölümünün 64-bit'lik Windows 7 sürümünü tercih edeceğini ifade eden Windows Core Operating System Division'ın başkan yardımcısı Jon DeVaan, 32-bit'lik Windows Vista'ya sahip olan kullanıcıların sadece kargo ücretini karşılamak kaydıyla işletim sistemlerini 64-bit'e ücretsiz olarak yükseltebileceklerinin de altını çizdi.

Okuyucu Yorumları