Windows 7 PC'yi yeni baştan yaratacak

Win 7'nin sunduğu sayısız yeni özellik, bakın donanım ve PC üreticilerini nasıl etkiliyor?<br />

Win 7 PC'leri bambaşka!

Windows 7 sadece kullanıcılar için değil, donanım üreticileri için de büyük bir heyecanla bekleniyor. Microsoft'un yeni işletim sisteminin sunduğu pek çok yeni özellik arasında yer alan dokunmatik ekran desteği ve yüksek kablosuz iletişim kapasitesi, üreticileri şimdiden bu yenilikleri destekleyebilecek bilgisayarlar üretmeye teşvik etti bile.

Bu konuda ilk girişimde bulunan firmalardan biri Dell oldu. Yeni hazırladığı Studio 19 adlı modeli, Windows 7'nin sunduğu olanakları mümkün olan en yüksek seviyede karşılayabilmek üzere tasarlanmış. Ekranın birden fazla noktasına dokunma imkanı veren multitouch desteğine sahip olan Studio 19, Dell'e göre kullanıcıların multimedya alışkanlıklarını kökten değiştirecek bir bilgisayar.

Dokunmatik ekran konusunda Dell'in heyecanını paylaşan diğer bir üretici de HP. Microsoft'la bir arada yürüttükleri çalışmalar sonucunda HP de keni çok dokunmalı ekranlarını üreteceğini ve Windows 7 ile %100 uyumlu olacaklarını açıkladı.

Windows 7 heyecanını şimdiden hisseden diğer üreticiler arasında işlemci ve ekran kartı üreticileri geliyor. Özellikle Qualcomm ve Nvidia aldıkları Windows 7 iletişim ve video yeterlilik sertifikaları sayesinde yeni işletim sisteminin kapasitesini sonuna kadar kullanacak donanımlar üretebilecekler.

Okuyucu Yorumları