Windows 7 RC'nin sonu geldi!

Windows 7'yi RC sürümünden beri değiştirmeden mi kullanıyorsunuz? İşte başınıza gelecekler...

Windows 7 için son uyarı!

Dünyada teste en çok katılım gösteren ikinci ülke olan Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir gelişme oldu.

Windows 7'nin RC sürümünün kullanımı Türkiye'de hala oldukça yaygın. Ancak Microsoft Windows 7'nin bedava deneme sürümünü artık bitirme kararı aldı.

Windows 7 Release Candidate sürümünün ücretsiz deneme turu önümüzdeki aylarda sona eriyor. 15 Şubat'tan sonra kullanıcıların işletim sistemi her birkaç saatte bir uyarı gösterecek.

1 Martta ise işletim sistemi her iki saatte bir otomatik olarak kapanacak.

Sonunda ne olacak?

Sonunda ne olacak?
Orijinale geçme çağrısı

Microsoft sözcüsü Brandon LeBlanc, Windows blogunda kullanıcıları uyardı. Bu kapanmalar sırasında kullanıcıların açık kalan işlemleri kaydedilmeyecek.

Otomatik kapanmalar 1 Haziran'a kadar sürecek. Sonrasında masaüstünde korsan Windows uyarısı çıkacak. İşletim sistemi güncellenemeyecek. Kullanıcılar yasal bir sürüm satın alıp kullanmak zorunda kalacak. Elbette Windows 7 upgrade sürümlerini kurarak bu durumdan kurtulmak mümkün.

Bütün bu uyarıların ve tacizin esas sebebi, yasal kullanım süresi dolmaya yaklaştıkça Windows 7'ye geçmek istemeyen kullanıcıların verilerini yedeklemeleri için uyarılması olacak. Böylece sürüm tamamen sona erdiğinde hazırlıksız yakalanmayacaklar.

Okuyucu Yorumları