Windows 7 renkleniyor, özel temalar yolda!

Windows 7 daha da renkelenecek. Microsoft Windows 7 için tema yapma imkanı sunuyor! İşte temalar...

Windows 7 daha da renkleniyor

Microsoft, Windows 7'yi reklamcılardan gelen masaüstü temalarına açtı.

Ducati, Infiniti, Porsche, Coca-Cola, Pepsi, ve Twentieth Century Fox gelecek ekime kadar bir pilot program altında toplandı. Bütün bu markalar kendi tarzlarını yansıttıkları Windows 7 temalerını kullanıcılar için indirmeye açacaklar.

Microsoft, Windows 7 için kendi ürünleri olan Xbox Gears of War, Zune ve Bing için de kendi masaüstü temalarını hazırlayacak. gelecekte popüler bilgisayar oyunları için bu temalar yaygın bir şekilde bulunabilir olacak.

Microsoft bu temaların sağlam bir sponsorluk fırsatı sunacağını ve Windows 7 pencere kenarlarına, seslere, Gadget'lara ve Internet Explorer 8 eklentilerine uzanma imkanı tanıyacağını belirtiyor. IE 8 eklentileri reklam verenlerin kendi sayfalarına da bağlantı içerebilecek.

Microsoft'un bedavaları artıyor

Microsoft'un bedavaları artıyor
Windows 7 için yeni temalar yolda

Reklama ağırlık veren Microsoft, MSN ve Windows Live üzerinde de reklam alanları açıyor. Windows temalarının kullanıcıların kendi kişiselleştirme seçeneği olarak geniş masaüstü tarzları sunacağını belirtti. Eskiden korsan olarak hayranlar tarafından hazırlanan temalar artık Windows 7'nin standart bir özelliği haline gelecek.

Microsoft bu fikri ilk olarak bundan birkaç yıl önce değerlendirdiklerini belirtiyor. Bu yeni reklam anlayışının bir örneği de geçtiğimiz ay duyurulan Office 2010 Starter Edition olduğunu belirtti. İşlevleri kısıtlanmış bu ofis yazılımı Windows 7 kurulu PC'lerin sahiplerine temel özellikleri kullanma imkanı verecek.

Microsoft'un ücretli ürünleri devam ederken reklamla gelir sağlayan ücretsiz sürümler de sağlaması, ücretsiz temalar üzerinde çalışması , Google'ın reklam sponsorluğunda sunulan ücretsiz alternatifleriyle rekabette, Microsoft'un elinde önemli bir karşı koz oluyor.

Microsoft'un tema çalışmalarına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları