Windows 7 RTM sürümü hazır!

Bu haber ilk kez burada: Son imza atıldı; Windows 7 RTM sürümü resmi olarak tamamlandı...

Ve Windows 7 RTM hazır!

Microsoft, dün yaptığı açıklamada Windows 7 RTM sürümü için dağıtım tarihlerini açıklamıştı. Buradaki haberimizde bulabileceğiniz açıklamada ilgi çekici bir detay vardı: "OEM üreticiler, RTM sürümü ilk alacak grup olacak; yayınlandıktan 2 gün sonra Windows 7 RTM ellerinde olacak." Yani açıklanan aslında dağıtım tarihleriydi, son imzanınne zaman atılacağı ve RTM'in ne zaman hazır olacağı henüz resmi olarak duyurulmamıştı.

Ama hiç birimiz bu kadar hızlı bir gelişmeyi beklemiyorduk: Steve Ballmer, Atlanta'daki Microsoft Global Exchange toplantısında Windows 7 RTM'in hazır olduğunu duyurdu. Bu toplantı aslında Microsoft içerisinde gerçekleştirilen kapalı bir toplantı. Ancak eş zamanlı olarak, WindowsTeamBlog'da da aynı gelişme resmi olarak yayınlandı: Windows 7 RTM hazır...

Açıklama ile birlikte, 7600.16385.090713-1255 build numarasının Windows 7 RTM sürümünün resmi build numarası olduğu da kesinleşmiş oldu. Şimdi gözler OEM üreticilerine çevrilmiş durumda. İlk açıklamada, OEM üreticilerinin, RTM'e duyurudan 2 gün sonra ulaşabileceği açıklanmıştı. Bakalım Microsoft sözünde duracak mı?

Okuyucu Yorumları