Windows 7 RTM terihleri: Resmi açıklama geldi

Yılan hikayesine dönen Win 7 RTM ile ilgili resmi açıklama geldi: Kesin tarihler burada...

İşte Win 7 tarihleri...

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 7'nin RTM sürümünün detaylarını resmi olarak açıkladı. Yapılan açıklamaya göre RTM sürümü önümüzdeki ay içerisinde farklı kullanıcı gruplarına, farklı tarihlerde dağıtılacak. Yazılım ve donanım satıcıları 6 Ağustos'ta RTM sürümünü Microsoft Connect veya MSDN üzerinden indirebilecekler. Microsoft'un iş ortakları ise 16 Ağustos'tan itibaren Microsoft Partner Network üzerinden RTM'i indirip kullanmaya başlayabilecekler. Microsoft Action Pack üyeleri için açıklanan tarih ise 23 Ağustos.

Asıl ilginç açıklama ise OEM üreticiler konusunda... OEM üreticiler, RTM sürümü ilk alacak grup olacak; son imza atıldıktan 2 gün sonra Windows 7 RTM ellerinde olacak. Yayınlanma tarihi bilmecesi işte bu noktada devam ediyor: Verilen tarihler dağıtım tarihleri; ama yayınlanma tarihi henüz tam olarak belli değil.

Microsoft'un kurumsal müşterileri için açıklanan tarih ise 7 Ağustos. TechNet üyeleri ise bir gün öncesinde, yani 6 Ağustos'ta yeni işletim sistemine sahip olabilecekler. Aynı tarih Windows 7 Beta kullanıcıları için de geçerli olacak.

Fakat bu tarihlerin tümü Windows 7 RTM'in İngilizce sürümü için geçerli. Diğer diller için kullanıcıların 1 Eylül'e kadar beklemeleri gerekecek.

Okuyucu Yorumları