Windows 7 Service Pack 1

Windows 7 daha çok yeni ama ilk servis paketi ufukta göründü: SP1 hakkındaki ilk detaylar burada...

Windows 7 Service Pack 1!

Windows 7 geçirdiği uzun test sürecinden bitmiş bir ürün olarak çıktı. Bununla birlikte her yazılım gibi kullanıldığı süre zarfında her yaşayan işletim sistemi gibi devamlı güncellenecek.

Windows 7 ile ilgili en çok merak edilen güncelleme ise bu işletim sisteminin ilk servis paketi oluyor. Service Pack'ler yani servis paketleri, Microsoft Windows işletim sistemlerinde büyük iyileştirmeler sağlayan kritik güncelleme paketleri. Windows 7'nin de ilk servis paketinin neler içereceği büyük önem taşıyor.

Bu servis paketinin bir yıl kadar sonra çıkması bekleniyor. Bu süreçte üzerinde Microsoft mühendislerinin kafa yorduğu bu ilk ve önemli güncelleme ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Bugün ortaya çıkan söylentilere göre SP1'in beta sürümü Ocak 2010'da, beklenenden çok daha erken gelebilir. Bu tarih CES ticaret fuarına denk geliyor.

Üretime ne zaman girecek?

Üretime ne zaman girecek?
İşte sızdığı iddia edilen yayın takvimi

Wzor kaynaklı bilgiye göre bu beta sürümünü iki diğer beta izleyecek. Bu 3 beta da 2010'un ilk çeyreğinde çıkacak ve iki RC (Release Candidate: çıkmaya aday) sürüm güncellemesi de servis paketi geliştirme sürecinin bir parçası olacak.

Yaz aylarında üreticilere dağıtılacak olan Windows 7 Service Pack 1 ile piyasadan satın alınan Windows 7 sürümleri de güncel haliyle kurulabilecek. Bu sayede kullanıcılar aradan geçen süre zarfında biriken bütün güncellemeleri Windows Update'den indirmek zorunda kalmayacak. 2010'un sonuna yaklaşan üretim süreci, Microsoft'un daha önceki açıklamasını yalancı çıkartmıyor.

Bu bilgiler şu aşamada tamamen spekülatif olarak değerlendirilebilir. Ancak Wzor'un beta aşamasındaki Windows 7 ile ilgili çeşitli "sızıntılarda" önemli bir rolü olduğunu hatırlarsak, bu iddianın haber değeri kazanacak kadar ciddi olduğunu da söyleyebiliriz. Resmi bir Microsoft açıklaması olduğunda bu konuyu açıklığa kavuşturacağız.

Okuyucu Yorumları