Windows 7 sevenlerin tableti geliyor!

Windows'tan vazgeçemeyenlere: iPad'de ne yoksa, Windows 7'li bu cihazda hepsi var!

Windows 7 isteyenlere özel!

Steve Ballmer, Windows 7 kullanan HP tableti, iPad açıklanmadan önce tanıtmıştı.

Bu dokunmatik tablet özellikle Windows kullanıcılarının favorisi olacak gibi görünüyor. Apple ile HP ürün fiyatlandırma politikalarınınkıyaslaması bir yana, ürün üzerinde Windows uygulamalarının kullanılacak olması büyük bir esneklik sağlıyor.

HP, 30 saniyelik bir videoda, Slate'in iPad'den çok daha yetenekli bir tablet bilgisayar olduğunu sergilemeyi başarıyor. Peki bu farklar neler?

Öncelikle Slate'in hem önde, hem arkada kamerası var. Seyehatlerde fotoğraf ve video çekmenin ötesinde profesyoneller için video konferans imkanı sunuyor.

Slate'iin üstün özellikleri

Slate'iin üstün özellikleri
Kullanımı kolay, portları açık

USB portları Apple'da olduğu gibi seçici değil, USB sabit disk takıp kullanmak mümkün.

Windows uyumlu USB cihazları ve uygun boyutta standart USB kablolarını kullanabilmek, PC sahipleri için büyük rahatlık olacak.

SD bellek kartı takılabilmesi de çok önemli bir fark. iPad'de ne satın alırsanız onu kullanmak zorundasınız. Ama Slate'de ek hafızayı SD bellek ile ekleyebilir, takıp çıkartabilirsiniz. Cepte taşınabilen küçücük SD bellek kartları büyük kolaylık, ayrıca fotoğraf makinelerinden fotoğrafları atmak için de harika.

Ve Windows 7'nin avantajları!

Ve Windows 7'nin avantajları!
Windows 7 dokunmatik özellikleri, yazılım ve teknoloji desteği

Masaüstünde Windows kullananların bu tableti tercih etmesi için en büyük sebep şüphesiz Windows 7 olacak.

Apple iPhone ve iPad için geniş bir yazılım desteği sunuyor olabilir, ama Windows'un genel yazılım havuzuna bakıldığında kesinlikle kıyas kabul etmez. Windows üzerinde de ticari yazılımlar kadar, ücretsiz açık kaynak uygulama var.

Yazılım desteği demişken Flash olması, internette göremeyeceğiniz bir içerik olmadığı anlamına geliyor. Ayrıca HP'nin tabletinde ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi Firefox, Chrome gibi tarayıcı seçenekleri de var.

Ofis yazılımı olarak da dünyanın en yaygın kullanılan Microsoft Office paketi kullanma imkanı, profesyoneller için çok çekici. HP'nin Slate'i bütün bunları uygun bir fiyat ile birleştirirse iPad'i rahatlıkla geçebilir.

Okuyucu Yorumları