Windows 7 SP1'i deneyin!

MS, Windows 7 için ilk servis paketinin RC sürümünü yayınladı. İşte yenilikler ve indirme bağlantısı

Windows 7 SP1'i deneyin!

Uzun süredir beklenen ve üzerinde bolca dedikodu yapılan Windows 7 Service Pack 1'in RC sürümü resmi olarak indirilmeye sunuldu. 6.1.7601.17105.100929-1730 yapı koduyla sunulan bu sürüm, servis paketinin neler sunacağını görmek isteyenler için imkan sağlıyor.

Dün yayınladığımız haberde, Windows 7 SP1 RC'nin zaten internete sızdığını sizlere duyurmuştuk. İndirilmeye sunulan ISO dosyasının yapı koduyla resmi RC'nin yapı kodu aynı. Bu da, Microsoft'un, belki de bu sızma nedeniyle RC sürümünü beklenenden erken yayınlamış olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Windows 7 SP1 RC'nin getireceği en büyük yenilik, hiç kuşkusuz Remote FX olacak. Microsoft'un kendi açıklamasına göre Remote FX özelliği şu şekilde tanımlanabilir: "Özellikle sistemlerine uzaktan erişen kullanıcılar Remote FX ile birlikte Windows Aero, 3D uygulamalar gibi daha zengin grafik içeriklerini rahatlıkla destekleyen deneyimine sahip olacaklar. Her türlü medya dosya tipini destekleyen bu özellikle yüksek çözünürlüklü ses ve görüntü dosyalarının Virtual Desktop Infrastructure (VDI) ve RDS (Remote Desktop Services eski adıyla Terminal Services) sanallaştırma çözümlerinin bir parçası olarak kullanılabilirler."

Bilmeniz gerekenler ve indirme bağlantısı burada

Bilmeniz gerekenler ve indirme bağlantısı burada

Windows 7 SP1 RC'nin tek avantajı elbette ki Remote FX olmayacak. Bazı performans artırımları, ufak tefek düzeltmeler ve yayınlanmış güncellemeler de paketin içerisindeki yerini alıyor.

Microsoft Windows 7 SP1 RC'yi 3 farklı seçenek olarak indirilmeye sunuyor. Dilerseniz 1875 MB boyutundaki DVD ISO dosyasını indirebilir, dilerseniz de işletim sisteminize göre seçim yapabilirsiniz. 32bit Windows 7 kullanıcıları 515 MB'lık EXE dosyasını, 64bit kullanıcıları ise 865 MB'lık EXE dosyasını indirebilir.

İndirme bağlantısını vermeden önce, artık klasik hale gelen bir uyarıyı tekrarlamakta yarar var: RC sürümü her ne kadar stabil olarak çalışsa da, final sürümü değil. Büyük ihtimalle final sürümünde RC'den çok farklı şeyler görmeyeceğiz ama dediğimiz gibi, Windows 7 SP1 RC henüz final sürüm değil. Bu yüzden, eğer RC'yi deneyecekseniz, bunu kendi insiyatifiniz doğrultusunda yapacaksınız. Ortaya çıkabilecek sorunların tek sorumlusu da siz olacaksınız.

Download:
Windows 7 SP1 RC DVD ISO
Windows 7 SP1 RC – 64bit
Windows 7 SP1 RC – 32bit

Okuyucu Yorumları