Windows 7 SP2'den ne beklemeliyiz?

Windows 7 Service Pack 2 neler sunacak, ne zaman çıkacak ve ondan ne beklemeliyiz? İşte cevaplar...

Windows 7 SP2 ile tanışın!

Windows XP için yayınlanan Service Pack 2 ve Vista için yayınlanan Service Pack 1, işletim sistemlerinde önemli geliştirmeler sağlamıştı. Windows 7 SP1'de ise yeni özelliklerden daha çok bir güncelleştirme paketi ile karşı karşıyaydık. Peki Windows 7 Service Pack 2 bize ne sunacak?

Şimdiye dek gelen güncellemeleri saydığımızda SP2'nin 100'ün üzerinde güvenlik ve performans güncellemesini içereceğini söyleyebiliriz. Windows 7, Ekim 2009'da satışa çıkmış, SP1 ise tam 16 ay sonra bu sene Şubat ayının sonunda yayınlanmıştı. Yeni hizmet paketlerinin 12-18 ay arayla geldiğini düşünürsek, SP2'nin 2012'nin ortalarında gelmesini bekleyebiliriz.

Service Pack 2'deki özellikler

SP2'de otomatik güncellemeler yoluyla elde etmediğimiz 'Hotfix' adındaki güncellemeler yer alacak. Hotfix'ler, sadece belirli sistemlerde ve belirli yazılım ve donanımlar bir araya geldiğinde meydana gelen sorunları gidermeye yönelik onarımlar. Hotfix'ler, genellikler Microsoft destek sitesinden sağlanıyor.

Service Pack 2'den beklediklerimiz

Service Pack 2'den beklediklerimiz
Windows 8'deki büyük yeniliklerin Windows 7 SP2'de olmasını beklemiyoruz, ancak güncellemeden öte bazı yenilikler sunulmalı

Service Pack 2'den beklediklerimiz

SP2'nin sadece hataları gidermekten öte bir paket olacağını umuyoruz. Arama performansı Windows 7 ile beraber oldukça gelişti, ancak başlat menüsünde arama zamanla yavaş bir hale gelebiliyor.

SP2'nin USB 3.0 ve SuperSpeed için de direkt bir destek sağlaması oldukça faydalı olacaktır. Bu sayede bir USB 3.0 eklenti kartı taktığımızda bir sürücü yüklemeye gerek kalmayacak.

Windows 8'le beraber gelecek sanallaştırma ve hızlı açılma gibi özelliklerin SP2 ile gelmesini beklemiyoruz. Ancak Kinect'in SP2 ile beraber Windows 7'de desteklenmesi, heyecan verici bir gelişme olabilir.

Okuyucu Yorumları