Windows 7 torrent'e nasıl sızdı?

Sert iddia: Windows 7'nin torrent'e sızmasının altında sinsi bir pazarlama stratejisi mi yatıyor?

Windows 7'yi kim sızdırdı?

Hemen herkeste yılbaşı sonrası rehaveti devam ederken, Microsoft neredeyse tam kadro halinde görevinin başında. Çünkü Microsoft, Vista ile kırılan kalpleri onaracak Windows 7'nin beta sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Söylentiler betanın 8-11 Ocak tarihlerinde Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) Microsoft tarafından resmen duyurulacağı yönünde. Hatta CES'in açılış konuşmasını da Microsoft'tan Steve Ballmer ve Robbie Bach'ın yapacak olması bu söylentileri güçlendiriyor.

Fakat tam bu sırada beklenmeyen bir şey oldu ve daha önce buradan da duyurduğumuz gibi, Windows 7 beta , torrent sitelerinde dolaşmaya başladı. Dolaşmaya başladı demek de aslında pek doğru olmaz; Windows 7 Beta, sadece birkaç günde en çok indirilenler listesinin tepesinde kendine yer bulmayı başardı. İlk izlenimlere göre binlerce kullanıcı Windows 7'yi, henüz Microsoft resmi olarak duyurmadan görme ve kullanma imkanına kavuştu.

Microsoft sızdırdı iddiası!

Microsoft sızdırdı iddiası!

Pek çok uzman için bu son derece kötü bir gelişme. Çünkü torrent sayesinde Windows 7'yi ilk görme şansına sadece meraklı bilgisayar kullanıcıları değil, art niyetli hacker'lar da elde etmiş oldu. Böylece herkesten önce sistemdeki olası güvenlik açıklarını tespit edip yeni bir ilk gün saldırısı hazırlayabilirler.

Diğer yandan işletim sisteminin sızmasının ardında farklı sebepler arayanlar da var. Microsoft'u yakından takip eden microsoft-watch yazarı Joe Wilcox, bunun son zamanlarda Microsoft'un başına gelen en iyi şey olduğu görüşünde. Yurtdışındaki Noel tatilinin hemen ardından, MacWorld'deki sorunların üzerine ve CES başlamadan bu kadar kısa süre önce Windows 7'nin torrent sitelerine sızmasının, beklentileri artırdığı ve Microsoft'un elini büyük oranda güçlendirdiğini düşünen Joe Wilcox bir adım daha ileri giderek "Bu Microsoft tarafından çok ustaca hazırlanmış bir pazarlama sızıntısı mı? Ben kesinlikle öyle düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları