Windows 7 ve 8.1'li Yeni PC'lere Kötü Haber!

Yeni Intel ve AMD işlemcilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, Microsoft'un geçen seneki şok duyurusu yürürlüğe girdi!

Windows 8.1'li Yeni PC'lere kötü haber!

Microsoft, Ocak 2016'da yaptığı bir duyuruda Windows'un eski sürümlerinde yeni nesil PC donanımlarını desteklemeyeceğini söylemişti. Firma kullanıcılardan gelen tepki üzerine geri adım atmış, Windows 7 ve 8.1'de sadece Skylake'i destekleyeceğini, gelecekteki tüm "silikon platformların" Windows 10'a ihtiyaç duyacağını söylemişti.

Şu sıralar geçerlilik kazanan bu karar, yeni donanımlarda Windows'un eski sürümlerini kullananların, en son Salı güncellemeleri sonrasında hata mesajlarıyla karşılaşmasına yol açtı. ZDNet'ten Ed Bott'a göre eski Windows yüklü yeni PC'lerde en son güvenlik güncellemelerini yüklerken şu hata beliriyor:

"Desteklenmeyen Donanım

PC'niz Windows'un bu sürümünde desteklenmeyen bir işlemci kullanıyor ve güncellemeleri alamayacaksınız."

Intel'in yedinci nesil Kaby Lake ve AMD'nin Bristol Ridge işlemcilerinin güncellemeleri alabilmek için Windows 10'a ihtiyaç duyacağı daha önce biliniyordu. Bu yüzden bu hatanın çıkması tamamen sürpriz değil. Firma, Ağustos 2016'da bu işlemcilerin sadece Windows 10'da destekleneceğini duyurmuştu.

Yine de Skylake tabanlı sistemler, Windows 7 ve 8.1'in uzatılmış destek süresi tamamlanana dek kullanılabilir olacaklar (sırasıyla 14 Ocak 2020 ve 10 Ocak 2023). Windows'un eski sürümlerini güncellemeye zorlamanın yolları gelecekte bulunabilir ancak Microsoft'un herkesi Windows 10'a taşımak istediği açık.

Okuyucu Yorumları