Windows 7 ve Live entegrasyonu!

Windows 7 ve Office 14'ün Live hizmetleri ile gerçekleşecek entegreasyonu su yüzüne çıktı...

Windows 7 detayları

Windows 7 ve Microsoft'un Live hizmetleri gelecekte daha sıkı bir şekilde beraber gelişecek ve daha geniş bir Windows deneyimi sunacak. Bu söylemin kaynağı ise bir Microsoft çalışanı olan Mary Jo'nun Ağustos 2007 notları. Joey çıkaracağı "Microsoft 2.0" adlı kitabında bu notları kaynak olarak kullandı.

Doküman Microsoft'un ilerde çıkacak olan Live Wave 3 ile ilgili planlarını gösteriyor ve Live hizmetleri ile 2010'da çıkması beklenen Windows 7 ve 2009 için planlanmış olan Office 14 arasındaki bağlantı-arayüzü ilişkisini ortaya çıkarıyor.

Notlara göre Live Exprerience takımı ile Windows 7 takımı sıkı bir şekilde beraber çalışıp Live Wave 3 içindeki sistem ve uygulamaların tasarım verilerini göz önünde bulundurmak istiyorlar. Ayrıca Internet Explorer 8 takımının yardımıyla uygun arayüz ve araç çubukları sağlanacak.

Yeni temeller

Yeni temeller
Live Mesh

Live takımı olası dönüşümler için bazı fikirleri ortaya atmaya başladı: Live ortamının yapısı her şeyden önce basit olacak. Kullanıcı Live-ID'sini girdikten sonra otomatik olarak indirme işlemi başlıyor ve eksik bilgi ve uygulamalar kendini tamamlıyor. Son olarak Live hizmetleri ve yeni bir tema Windows masaüstünü genişletebilir. Takım, Office kullanıcılarına çevrim içi dosyalarına basit bir şekilde kısayollar oluşturabilme imkânı sunacak. Office ile sunulmuş olan Ribbon gibi Windows navigasyon öğelerinin de kullanımıyla Windows sisteminin çalışma prensipleri doğrudan genişleyecek.


Ağustos 2007 tarihli notlar kesin detaylar ve uygulama hakkında herhangi bir bilgi vermiyor. Ekran görüntüsü şu an test aşamasında olan Windows Live Mesh'i görselleştiriliyor. İşte masaüstü ve çevrim içi dünyanın birleşmesi bu şekilde gözükebilir.

Okuyucu Yorumları