"Windows 7'ye dönmeyin!"

Eğer bu PC devinin Windows 8'li bir PC'sini alırsanız, Windows 7'ye dönmeyi sakın düşünmeyin!

"Windows 7'ye dönmeyin!"

Windows 8 piyasaya çıkarken, hakkında yazılıp çizilenleri de göz önünde bulundurarak hareket etti. İşte bu hareketin sonucu olarak, günümüzde satın aldığımız Windows 8 işletim sistemine sahip bir bilgisayarı, istediğimiz taktirde Windows 7 sürümüne döndürebiliyoruz. Fakat bu "downgrade" işlemini HP markalı dizüstü ve de masaüstü cihazlarla yapmak istediğimizde, karşımıza bazı ufak sorunlar çıkabiliyor...

HP'nin destek hattında bulunan bir açıklamaya göre, yeni Windows 8 işletim sistemine sahip bir bilgisayarı, Windows 7'ye çekebilme opsiyonu sadece ve sadece HP'nin "business-based" yani iş tabanlı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarında kullanıma açık olacak. Firma tarafından yapılan açıklamada açıkça "... HP marka masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda, herhangi bir şekilde downgrade yapmanız tarafımızdan önerilmez." deniliyor. HP, Windows 8'in bilgisayarlarına önceden kurulu olarak son kullanıcıya satıldığına ve de Windows 7'nin yeni platformlarında desteklenmeyeceğinin altını çiziyor.

Bu açıklamadan anlaşılan, HP'nin, Windows 8'li bilgisayarlarında, Windows 7 desteği sunmayacağı. Yani Windows 7'ye dönenler, HP'den destek bulamayabilir.

Okuyucu Yorumları