Windows 7'ye geçiş ne kadar vakit alır?

Vista'dan Windows 7'ye terfi eden bir kullanıcı, bu işlem için 21 saat harcayabilir! İşte detaylar.

21 saatte Windows 7'ye geçiş

Windows 7'nin çıkışı yaklaştıkça pek çok konuda daha önceden ortaya çıkmamış detaylar, belirginleşmeye başlıyor.

Kullanıcılar yeni ve temiz bir kuruluma hazırlanıyor. Ancak kurulu Windows'tan yeni sürüme geçiş yapacak kullanıcılar da mevcut. Windows'un güncelleme sistemi üzerine yapılan en son testler ortaya beklenmedik sonuçlar koyuyor.

Microsoft yazılım mühendisi Chris Hernandez'in blog'unda yer alan bilgilere göre bir "Süper kullanıcı"nın geçişi oldukça uzun sürebilir. Bu ilginç tanım 650GB verisi olan ve sisteminde 40 uygulama kurulu bir kullanıcıyı anlatmakta kullanılmış. Böyle bir kullanıcının Windows 7'ye geçmesi, eğer orta sınıf bir donanıma sahipse, 21 saat sürebiliyor!

Geçiş sürelerini gösteren detaylı tabloyu haberin devamında bulabilirsiniz...

Windows 7 geçiş süreleri

Windows 7 geçiş süreleri
Veri taşımak vakit alıyor

Üç farklı bölümde sınıflandırılan sonuçlar, ortalama kullanıcıları, sağlam kullanıcıları ve süper kullanıcıları kapsıyor. Dördüncü bir kategoride ise temiz bir kurulum süresi var.

Süreler 32 bit veya 64 bit sistemler arasında da değişiklik gösteriyor. Geçiş genellikle kabul edilebilir bir hızla gerçekleşse de, çok fazla veri depolayan ve uygulama kullanan bir süper kullanıcının, temiz kurulum yapması bu rakamlara göre çok daha mantıklı görünüyor.

Microsoft test sürecinde Windows 7'ye geçişin, Vista SP1 geçiş sürecine göre yüzde 5 daha hızlı olabildiğini ya da aynı sürede gerçekleştiğini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları