Windows 7'ye geçişte 4 altın tüyo

Windows XP'den Windows 7'ye geçişte işleri kolaylaştıracak 4 altın ipucu...

Win 7'ye geçişte 4 tüyo!

1- Kimin geçmesi kimin geçmemesi gerektiğine karar verin

Windows 7'ye geçmek, bilgisayarlara yeni bir işletim sistemi kurmaktan ve insanları yeni bilgisayarların başına oturtmaktan ibaret değil. Yeni bir başlangıç ve işleri gözden geçirmek için de önemli bir şans. İş yerinde kullanılmayan ancak lisansı yenilenen eski yazılımlar varsa bunların belirlenmesi gerek. Bunun olabileceğine inanmıyor olabilirsiniz ancak büyük iş yerlerinde hayatı rutin çalışma kontrol ettiğinde gözden kaçan pek çok şey olabiliyor. Bu israfın önlenmesi gerekiyor. Gartner ve Symantec başta olmak üzere bu alanda uzman firmalar bunun gibi pek çok şaşırtıcı gerçeği ortaya koyuyor.

Windows 7 ile uyumlu olmayan ve artık kullanmayacağınız yazılımları belirleyin. Yerine Windows 7 uyumlu kullanabileceğiniz bir yazılım varsa hesaplayın ve uygunsa yeniyi tercih edin. Değilse lisans yenileyerek XP Mode altında kullanmaya devam edebilirsiniz.

Önce uyumlu olanları geçirin

Önce uyumlu olanları geçirin
Yazılımlar ve donanımlar Windows 7 uyumlu mu?

Windows 7'ye geçişte hangi yazılımlar Windows 7 uyumlu, hangileri değil göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Pazarlama ve muhasebe bölümleri genellikle Word ve Excel gibi uyum sorunu olmayan ofis yazılımları kullanıyorlar. Bölümün amaçlarına özel bir yazılım yoksa, ağırlıklı olarak Office kullanan bölümlerin geçişi oldukça kolay. Bu yüzden bu bölümler Windows 7'ye daha önce geçebilirler.

Mühendislik, araştırma ve geliştirme bölümlerinin yazılımları daha özel olacağından bu departmanların geçişinde daha dikkatli ve detaylı planlama yapmak gerekiyor. Hangi yazılımların direkt Windows 7'de, hangilerinin XP Mode altında çalışacağını belirledikten sonra geçiş yapılmalı.

Sadece yazılımların da değil, donanımların da gözden geçirilmesi, sürücülerinin Windows 7 uyumlu olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor.

Güvenlik yazılımlarına bakın

Güvenlik yazılımlarına bakın
Security Essentials iyi bir anti-virüs ama işler onunla kalmıyor

Windows 7'ye geçiş, kullanılan güvenlik yazılımlarını gözden geçirmek için iyi bir fırsat. Farklı firmalardan, farklı ürün lisanslamak yerine bütün şirket için tek bir paket seçmek daha ekonomik olacaktır. Güvenlik yazılımı satan firmalar büyük miktarlı alımlarda daha uygun fiyat avantajı sunuyorlar. Uygun fiyatın da ötesinde, şirket içi uyumluluk, kolay teknik destek de artılar arasında yer alıyor. Aynı işi yapan farklı yazılımlar kullanmak daha çok vakit, emek ve insan kullanmak demek olabilir.

Sadece anti-virüs değil, firewall, veri şifreleme ve benzeri hizmetler için bir firmanın ürünlerini almak işleri daha kolay, hızlı ve ucuz hale getirecektir. Her özellik için türünün en iyi yazılımını almanın avantajları da vardır ama bunun pratikteki getirisini iyi hesaplamak gerekir. Sonuçlar üretkenliğe ne kadar yansıyor? Seçimin etkisi ne derece belirgin? Bunları tartmak gerek.

Veri yedekleme stratejisini gözden geçirin

Veri yedekleme stratejisini gözden geçirin
Muhasebe kayıtlarını yakmayın, vergi dairesinden gelen misafirlerle bozuşmayın

İşletim sistemi değişimi esnasında en büyük baş ağrılarından birisi de veri kaybı riskidir. Bu yüzden geçiş öncesinde verilerin ne derece etkin yedeklendiğinden kesinlikle emin olmak gerekir. En kötü duruma karşı önlem almak daha sonra büyük zaman ve para kaybından korunmak için gereklidir.

Şirkette veri yedekleme mekanizmaları ve mevcut yedekler yetersiz ise, bunu fark etmek için iyi bir zamandır. Sorun ne kadar erken tespit edilirse, hata oranı o kadar düşer. Bu sadece iş değil ev kullanıcıları için de geçerli. Kaybetmek istemeyeceğiniz verileri yedekleyin. Windows 7'ye geçiş bahaneniz olsun, ileride de faydasını görürsünüz.

Windows 7'ye geçtikten sonra ağ üzerinden şifreleme ve yedekleme gibi imkanlara zaten kavuşacaksınız. Bu yüzden gelecek planlarınızı buna göre yapabilirsiniz. Elbette Windows 7 ile birlikte gelen bu özelliklerin ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayıp karşılamadığını test etmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları