"Windows 7'ye geçmeyin!" çağrısı!

Çoğumuz Windows 7'yi beğendik; ama birileri yeni Windows'a geçmememiz için var gücüyle çalışıyor.

"Windows 7'ye geçmeyin!"

Free Software Foundation ya da kısaca FSF, Windows 7'ye ve Microsoft'a karşı harekete geçti. IT alanında karar alanları hedefleyen hareket, Windows 7'ye geçişin gerçekleşmesini istemiyor.

FSF en büyük şirketler listersindeki 500 şirketten 499'una mektup yollayarak, Windows 7'ye geçişin Microsoft'a bağımlılığı arttıracağı konusunda uyardı. Aternatif olarak GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Bu mesajın yollanmadığı şirket mi? Tabii ki bu Microsoft'tu.

FSF Windows7sins.org adlı bir site açtı. FSF'nin üzerinde durduğu noktalar basit: "Microsoft tekel oluşturuyor. Yeni işletim sistemine geçerseniz Microsoft'a destek olacak de Microsoft'a muhtaç olduğunuz bir kısır döngü yaratacaksınız. Oysa açık kaynak kodlu işletim sistemleriyle bağımsızsınız, üçüncü parti firmalar yazılım geliştirip teknik destek sağlayabilir. Sayısız ücretsiz uygulama cabası! Ayrıca Windows Genuine Advantage'ın sabit diski tarayarak kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor."

Peki büyük firmalar ne düşünüyor?

Büyük şirketler ne yapacak...

Büyük şirketler ne yapacak...
Büyük şirketler Windows XP'den Windows 7'ye geçecek

Elbette ilk 500'deki şirketler, sistemlerinde devamlılıktan yana, üstelik teknik desteği Microsoft gibi dev bir şirketten almak da duydukları güveni arttırıyor. İşte bu yüzden büyük şirketlerin Microsoft'tan ve Windows'tan vazgeçmesi çok zor görünüyor.

Ancak FSF'nin bu çabası sayesinde iki nokta şirketlerin nazarı dikkatini celbediyor: destek ve fiyat. Yeni Windows sürümleriyle beraber eski sürümlerin desteğinin bitmesi ve arasında pek az özellik farkı bulunan Windows 7 sürümleri arasındaki fiyat farkları şirketleri hiç memnun etmiyor.

Büyük şirketler bu iki noktadan yola çıkarak Microsoft'la biraz daha sıkı pazarlık ederek, Windows 7'ye geçişi daha ucuza mal edebilirler ve belki de teknik destek süresi konusunda uzun antlaşmalara imza atabilirler.

Okuyucu Yorumları