Windows 7'yi 120 gün bedava kullanabilirsiniz

Windows 7'yi aktive etmeden 30 gün kullanabileceğiz. Ama bu süreyi artırmak da mümkün. Nasıl mı?

Windows 7'yi bedava kullanın

Windows Vista'da olduğu gibi Windows 7 de 30 gün aktivasyon gerekmeden kullanılabiliyor. Aslında 120 gün boyunca etkinleştirme anahtarına ihtiyaç duymadan kullanmak mümkün. Ama bunun için Windows 7 içerisindeki küçük bir komuttan yardım almak gerekiyor. Bu da şirketlerin sistem yöneticileri için tasarlanan ve herkes tarafından kullanılabilen bir komut. Bu komut sayesinde 30 günlük süreyi üç kez resetlemek mümkün.

Nasıl mı? 30 günlük süre dolmadan önce gittikçe sıklaşan uyarılar vermeye başlayacak. Süre tamamen dolmaya yakınken aşağıdakileri uygulamak yeterli olacak:

Adım 1: Start, All Programs, Accessories. Command Prompt'a sağ tıklayıp, Run As Administrator seçeneğini seçin ve sonra Administrator şifrenizi girin.

Adım 2: Aşağıda yer alan komutu yazıp çalıştırın:

slmgr -rearm

Not: slmgr'dan sonra boşluk ve rearm'dan önce var.

Adım 3: Windows 7'yi yeniden başlatın.

Söylediğimiz gibi bu işlemi 3 kere tekrarlayarak toplam süreyi 120 güne çıkartabilirsiniz. Bu metot Beta ve RC sürümlerinde çalıştı ve Final sürümünde de çalışması bekleniyor.

Not: Burada bahsi geçen bir "crack" ya da kırma yöntemi değil; sadece süreyi uzatmaya yarayan ve Windows 7 içerisinde var olan bir komutun kullanımıdır.

Okuyucu Yorumları