Windows 7: Yılların hayali gerçek mi oluyor?

Microsoft, birçok ev kullanıcısının yıllardır kurduğu hayali Windows 7 ile gerçeğe dönüştürebilir.

3 kere Windows 7!

Microsoft'un Windows 7'yi "Family Pack" (aile paketi) seçeneği ile beraber sunacağına dair söylentiler ortaya çıktı. Bahsi geçen aile paketi sayesinde işletim sistemi bir ev içerisindeki üç farklı bilgisayara kurulabilecek. Firma bu seçeneği şu ana kadar sadece Office 2007'nin "Home & Student" sürümünde kullanmıştı.

Zdnet.com'daki bir blog girdisine göre Windows 7 Home Premium'un internete sızan sürümlerinin kullanıcı sözleşmelerinde şu pasaj geçiyor: "If you are a 'Qualified Family Pack User', you may install one copy of the software marked as 'Family Pack' on three computers in your household for use by people who reside there." Türkçesi şu şekilde: "Family Pack ibaresine sahip ürünün bir kopyasını aynı evde yaşayan kişilerin de kullanması için üç farklı bilgisayara yükleyebilirsiniz."

"Family Pack" seçeneğinin dünya çapında geçerli olacak bir fırsat olacağı iddia ediliyor; zira paragraf, Windows 7'nin Internet Explorer içermeyen, Avrupa'ya has sürümünün kullanıcı sözleşmesinde bulundu.

Fakat Microsoft "Family Pack" seçeneğini sadece Windows 7'nin Home Premium sürümü için sunacak. Sitedeki bilgilere göre Windows 7 Ultimate veya Windows 7 Professional kullanıcı sözleşmelerinde söz konusu paragraf mevcut değil.

Okuyucu Yorumları