Windows 8.1 bir yükseltme değil güncelleme!

Yükseltme mi, güncelleme mi? Windows 8.1'in aslında ne olduğunu anlamayanlar için cevap içeride!

Nedir bu Windows 8.1?

"Yükseltme" ve "güncelleme" kelimeleri arasında fazla fark olmadığını düşünebilirsiniz ancak yazılım dünyasında bu iki kelime arasında finansal olarak büyük fark var. Microsoft da bu farkı vurgulamak için Windows 8.1'in yükseltme değil güncelleme olacağının altını çiziyor.

Microsoft daha önce "servis paketi" ismi altında pek çok güncelleme yayınlamıştı. Ancak bu güncellemeler performans artışı ve birkaç bug çözümü içeren yamalardan oluşuyordu.

Microsoft, yeni yayınlayacağı Windows 8.1'in "ücretsiz bir güncelleme" olacağının altını çizerken şu açıklamayı yaptı: "Windows 8.1 yeni donanımların kullanımını sağlayacak, diğer Mİcrosoft servisleri ile entegrasyonu sağlayacak ve müşteri şikayetlerine çözüm sunacak. Bunun için de Windows 8 kullanıcılarından ücret talep etmeyecek."

Microsoft aslında Windows 8.1 ile yepyeni özellikler ve yetenekler sunuyor olmasına rağmen Windows 8.1'in yükseltme değil güncelleme olduğu konusunda ısrar ediyor. Microsoft'un güncellemelerden ücret almama politikası da Windows 8.1'in ücretsiz olacağını garantiliyor. Rakibi Apple ise her yıl bir kereliğine Mac OS X kullanıcılarından güncelleme ücreti talep ediyor.

Windows 8.1'deki değişikliklerin bir yükseltme olmadığını ısrarla vurgulayan Microsoft, 8.1 ile işletim sisteminin "geliştiğini" ama yükselmiş olmadığını, yapılan değişikliklerin ücret beklentisi içermeyen eklentiler olduğunu da ekliyor. İsmi ne olursa olsun, terimler konusunda çok hassas olduğu anlaşılan Microsoft'un yeni Windows 8.1 güncellemesi, Windows 8'e çok kullanışlı ve önemli yetenekler kazandıracak.

Okuyucu Yorumları