Windows 8.1, bu işlemcileri desteklemiyor!

Eğer bu işlemcilerden birine sahipseniz, Windows 8.1'e geçmek sizin için eziyete dönüşebilir!

8.1'in sevmediği işlemciler!

Eğer eski bir AMD işlemciye sahip bir PC kullanıcısı iseniz ve geçtiğimiz hafta Windows 8'den 8.1'e güncelleme yapmayı denediyseniz, Windows'un işlemcinizi artık desteklemediğini fark etmiş olabilirsiniz. Geçtiğimiz gün ise Microsoft, Windows 8.1 için, belirli program komutlarına sahip olmayan bazı eski AMD çiplerin desteğini kaldırdığını resmi olarak açıkladı.

Kullanıcı yorumları sayesinde bu değişikliği fark eden Neowin sitesi, Microsoft ile temasa geçerek konu hakkında bilgi aldı. Microsoft'un cevabı durumu onaylar yönde olup, bu işlemin sebebini de açıklıyordu. Bu işlemin amacının Windows 8.1'in güvenliği arttırmak yönünde olduğu anlaşılıyor. Belirli bazı kodlar Windows'tan kaldırılarak, CMPXCHG16b gibi komutları kullanamayan işlemcilerin de desteği kesilmiş oluyor.

Ancak Microsoft'un söylediğine göre, bahsi geçen komutların 10 yılı aşkın bir süredir, üretilen çiplerde bulunması nedeni ile bu değişiklikten etkilenen insan sayısı oldukça az. Ayrıca, bazı kullanıcıların söylediğine göre, eğer Windows 8.1'in 32 bit sürümünü kullanır iseniz, güncelleme halen mümkün olabilir.

Eğer böyle bir durumdaysanız ve Windows kullanmaya devam etmeyi planlıyorsanız, işlemcinizi veya anakartınızı yükseltmeniz en doğru seçenek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları