Windows 8.1'e de MKV desteği geldi!

Windows 10'dan sonra, Windows 8.1 kullanıcıları da uzun yıllardır beklediği özelliğe kavuştu!

Sıra geldi Windows 8.1'e!

Windows 10'un FLAC, MKV gibi birkaç dosya biçimine doğal olarak destek sunacağını biliyoruz. Ama Microsoft MKV formatını çok sevmiş olacak ki; MKV desteğini Windows Mağazası yoluyla sunduğu, kendi Video uygulamasına da getirdiğini duyurdu. Bu, MKV desteğinin Windows 8.1'e de gelmesi anlamını taşıyor.

DivX'e göre MKV (Matroska Multimedia Container), yüksek çözünürlüklü videolarda standart olmaya doğru ilerliyor. Microsoft ise mümkün olduğunca çok dosya biçimini destekleyerek, kullanıcılarının VLC gibi ücretsiz alternatiflere yönelmesine engel olmak istiyor. Diğer video çalıcılar, kullanıcıları Windows Mağazasından uzaklaştırdığı için Microsoft, bu sorunu doğal destekle çözmeye çalışıyor.

Peki MKV'nin diğer video biçimlerinden ne farkı var? MKV, birçok codec ile çalışabiliyor ve altyazı, bölüm noktaları gibi zengin medya özellikleri sunuyor. Microsoft, güncellenen Video uygulamasının sadece desteklenen codec'lere sahip MKV dosyalarını yürütebileceğini söylüyor. Sisteminizde hangi codec'lerin yüklü olduğunu Windows Media Player'ı açtıktan sonra Yardım > Windows Media Player hakkında altından Teknik Destek Bilgisi üzerine tıklayarak, açılan sayfanın alt tarafında görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları